Sağlık-Sen Rize Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Yapıldı
08 Kasım 2021, Pazartesi

Sağlık-Sen Rize Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı, Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda teşkilat mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Sekreter Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Baykan, sendikal gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıya teşkilat mensuplarının yanı sıra Memur Sen Rize İl Temsilcisi Seyit Ali Yılmaz, Artvin Şube Başkanı Fehmi Er, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman ve Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın katıldı. 

Toplantıda Sağlık-Sen teşkilatının gücüne dikkat çeken Genel Sekreter Durali Baki, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatları çeyrek asrı geride bırakan temiz geçmişiyle, bilgi ve tecrübesiyle sendikal mücadeleyi yerine getiriyor. Haksızlık ve adaletsizlik karşısında susmadan ve korkmadan üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Medeniyet değerlerimize sıkı sıkı sarılarak merhum Akif İnan ağabeyimizin dediği gibi çağı kurtarmanın eylemini gerçekleştiriyoruz. Bu değerler bugün Memur-Sen’e ve Sağlık-Sen’e olan güveni bir kez daha gözler önüne seriyor” diye konuştu. 

Genel Sekreter Baki: Adil Bir Ücret Politikasının Belirlenmesi Elzem Hale Geldi

Sağlık çalışanlarının çözülmeyi bekleyen birçok sorunu olduğunu dile getiren Baki, “Sağlıkta şiddet, aşırı iş yükü ve döner sermaye sistemine bağlı ücret adaletsizliği sağlık çalışanlarımızı yıpratıyor. Bu sorunların çözülmesi için, sağlık çalışanlarımızın rahat bir nefes alması için mücadele etmeye devam ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız için adaletin sağlanması ve adil bir ücret politikasının belirlenmesi elzem hale gelmiştir. Bu gerçeği hiçbir yetkili görmezden gelemez” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Hak Ararken Haksızlık Yapamayız

Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatının duruşundan taviz vermeden mücadele ettiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, sendikal mücadelenin önemine vurgu yaptı. 

Baykan, “Bizim işimiz üyelerimize, üyeliğini bize teslim edenlere vekâlettir.  Vekâletini aldıklarımızın hukukunu ne çiğneriz ne de çiğnetiriz. Üyelerimizin özlük, mali ve sosyal haklarımızın daha iyi olması için dün olduğu gibi bugün de çalışıyoruz.  Mücadelemizi sadece mali haklara indirgemek yanlış olur. Çünkü Memur-Sen ve Sağlık-Sen, üyelerinin ve kamu çalışanlarının refahının artırılmasının yanı sıra mazlumların sesini bütün dünyaya duyurmak ve yaşanabilir bir dünya idealine katkı sunmayı ilke edinir. Hak ararken haksızlık yapamayız. Hakkımız olanı alana kadar mücadele ederiz, hakkımız olmayana da dönüp bakmayız bile. Bizler alın terinin hakkının teslim edilmesi ve hakça paylaşımın sağlanması için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞ :