“Öncelikli Amacımız Çalışanlarımızın Her Açıdan Refahını Artırmak”
08 Kasım 2021, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık-Sen olarak, öncelikli amacımız sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın her açıdan refahını artırmak. Elde ettiğimiz kazanımlarla birlikte sağlık çalışanlarının gelirlerinde ciddi oranda artış yaşanacak. Bundan sonrada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her açıdan refah düzeyini artırabilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Aydın, İzmir 2 No’lu ve Kütahya Şubelerinin ortak düzenlediği İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarının savunucusu olduklarını bildirdi. Kendilerinin bu misyonla hareket ettiğini ve sağlık çalışanlarının alın terinin karşılığını almak için hem sahada hem de masada mücadele verdiklerini belirten Durmuş, “Bu kazanımları kolay elde etmedik. Emek verdik, azim ettik, muhataplarımıza kendimizi çok iyi anlattık. Mücadelemiz sonucu önemli kazanımları elde ettik” diye konuştu.

“Daha Yapılacak Çok İş, Kazanılacak Çok Mücadele Var”

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları ile Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğunu bir kez daha ispatladıklarını belirten Durmuş, şunları söyledi:
“Önümüzde daha yapılacak çok iş, kazanılacak çok mücadele var. Sağlık-Sen olarak, öncelikli amacımız sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın her açıdan refahını artırmak. Elde ettiğimiz kazanımlarla birlikte sağlık çalışanlarının gelirlerinde ciddi oranda artış yaşanacak. Bundan sonrada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her açıdan refah düzeyini artırabilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.”

İstihdam yetersizliği, döner sermaye adaletsizliği uzun nöbet süreleri gibi sorunların çözümüne kadar mücadeleden asla taviz vermeyeceklerini ifade eden Durmuş, “Günden güne büyüyen teşkilatımızın gücüyle kazanımların adresi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Menfaat ve Çıkar Gütmeden Çalışıyor ve Kazanıyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, değerleri için çalışan, menfaat ve çıkar gütmeyen insanların her zaman başarılı olduğunu kaydederek, “İşte Sağlık- Sen teşkilatının siz değerli neferleri de böylesiniz. Menfaat ve çıkar gütmeden çalışıyor ve kazanıyoruz. Bunun için sizlere teşekkür ederim” diye konuştu. 

Pandemi döneminde cefakarca mücadele eden sağlık çalışanlarının gerçekten büyük bir destan yazdığını dile getiren Dural, “Türkiye’de sağlık çalışanları Avrupa’dakilere göre 4 kat daha fazla çalışıyor. Özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının, pandemi döneminde izinleri iptal edildi, ses çıkarmadık, yoğun iş yüküyle çalıştılar ses çıkarmadık. Ancak toplu sözleşme döneminde hakkımızın verilmesi için büyük mücadele verdik. Kazanımları elde edebilmek için zor bir süreçten geçtik ve sonuçta önemli kazanımlara imza attık” ifadelerini kullandı.

Aydın Şube Başkanı Karaer: Devraldığımız Bayrağı Daha İleriye Taşımak İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz

Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, sendikal hareketlerinin odak noktasının her zaman çalışanların çıkarı olduğunu dile getirerek, “Onurluca, eğilmeden, kırmadan ve dökmeden alın terinin hakkını savunuyoruz. Bizler, inandığımız davadan asla taviz vermeyiz. Devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Dün olduğu gibi bugün de eşitlik, hakkaniyet ve adalet misyonuyla hareket ettiklerini belirten Karaer, fedakârlık timsali sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alabilmeleri için kanlarının son damlasına kadar mücadele edeceklerini bildirdi. 

İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Özdemir: Biz Gücünü Teşkilatından ve Üyelerinden Alan Bir Sendikayız

İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ise “Bizler sağlık emekçilerinin kapısını sadece yetki dönemlerinde çalanlardan asla olmadık, olmayacağız. Yılın 365 günü yönetim kurulumuzla, ilçe başkanlarımızla, kurum temsilcilerimizle sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzu gösterdik” diye konuştu. 

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarından dolayı sahada ellerinin güçlü olduğunu belirten Özdemir, “Biz kaynağını değerlerinden, gücünü ise teşkilatından ve üyelerinden alan bir sendikayız. Hizmet sendikacılığı mücadelemizin neferleri olarak, geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mesleğinin onuruna yaraşır haklar ve çalışma koşullarına erişmesi için bütün benliğimizle mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Kütahya Şube Başkanı Demirsöz: Sağlık-Sen Mücadelenin Adı, Hakların Savunucusudur

Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz de Sağlık-Sen olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını kaydederek, toplu sözleşmede önemli kazanımların elde edildiğini vurguladı. Emek ve mücadele verilerek elde edilen kazanımlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Demirsöz, sahanın hiç boş bırakılmaması gerektiğine değindi. 

Demiröz, “Sağlık-Sen sevdanın adıdır. Sağlık-Sen gönlümüzdeki çocuğumuzdur. Sağlık-Sen, mücadelenin adı, hakların savunucusudur. Sağlık-Sen olarak, mücadelemizden ve inandığımız davamızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Toplantıya, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatcı ve Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser de katıldı. 

Sağlık-Sen Heyeti, Aydın’da Temaslarda Bulundu

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Aydın’da çeşitli temaslarda bulundu. 
Temaslar kapsamında sağlık çalışanlarıyla da bir araya gelen Durmuş ve Dural’a, ziyaretleri sırasında Aydın Şube Başkanı Baki Karaer ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. 

Sağlık-Sen heyeti, ilk önce AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’e ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, kentte görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gündemine dair konular değerlendirildi. 

Sonrasında İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz’ü ziyaret eden heyet, sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini iletti. Ziyarette, görüş alışverişinde bulunuldu. Heyet, Müdürlükte görevli sağlık çalışanlarıyla da bir araya geldi. 

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a da ziyarette bulunan heyet, gündeme dair konuları istişare etti.

PAYLAŞ :