Sağlık-Sen Bursa Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
03 Kasım 2021, Çarşamba

Sağlık-Sen Bursa Şubesi İl Divan Toplantısı Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Şemsettin Karadoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya Bursa Üniversiteler Şubesi Başkanı Eser Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

 

Genel Sekreter Durali Baki: “Bilgi ve Tecrübemizle Sendikal Mücadelemizi Sürdürüyoruz”

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, teşkilatın önemine değinerek, sendikanın gücünü sahadan aldığını kaydetti. Bu güçle Toplu Sözleşme masasına oturduklarını dile getiren Baki, büyük emek, mücadele ve azim sonucunda masadan başarıyla kalktıklarını söyledi. 

Her daim sağlık çalışanlarının sesi olduklarını kaydeden Baki, “Sağlık-Sen olarak biz büyük bir aileyi temsil ediyoruz. Çeyrek asrı geride bırakan bilgi ve tecrübeyle sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizim sendikal anlayışımızda ideolojik saplantılara yer yok. İlkelerimize göre sendikacılık yapıyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın hakları için azimle çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde, teşkilatımızdan aldığımız güçle başarılarımıza başarı katıyoruz. Biz dik durdukça, mücadele etmeyi sürdürdükçe sorunları çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Haklının Yanında Haksızın Karşısındayız

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ise Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının döktükleri alın teri için mücadele verdiklerini kaydederek, hakkın teslimi için gece gündüz teşkilatla birlikte çalıştıkların ifade etti.

Baykan, “Sendikacılık yapıyoruz. Biz mücadeleden sorumluyuz. O yüzden mücadelenin gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Özlük, mali ve sosyal haklarımızın daha iyi olması için çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. Bizim mücadelemiz parayla pulla izah edilemez. Durduğumuz yer ait olduğumuz toplumun vicdanıdır, huzurudur, gönlüdür. Haklının yanında haksızın karşısındayız” ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Sendikacılıkta Yol Hayat Kadar Uzun, Mücadele Nefes Kadar Zaruridir

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan da pandemi döneminde sağlık çalışanlarının hem iş yükü ile hem de ağırlaşan yaşam koşullarıyla mücadele ettiğini söyleyerek, bu süreçte sendikacılığın hakkının verildiğini söyledi. 

Karadoğan, “Zorlu pandemi sürecinde Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının adeta gören gözü, haykıran sesi, mücadele eden nefesi oldu. Yeterli mi, elbette değil. Çünkü sendikacılıkta yol hayat kadar uzun, mücadele nefes kadar zaruridir. Sorumluluğu kuşanmışların yoldan da mücadeleden de geri durmaları asla söz konusu olamaz” diye konuştu. Karadoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Elde etmiş olduğumuz kazanımlar ne olursa olsun elbette birileri “daha fazlası hakkımızdı” deme hakkına sahiptir. Unutulmaması gereken tüm kazanımların mücadele ile elde edildiğidir.

Bu nedenle bizlerin mücadele bayrağını yükseltmekten başka çıkar yolumuz bulunmuyor. Yolumuz uzun, mücadelemiz zaruri! Fedakar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının daha nice sorunu var. Bu sorunların çözümü için topyekûn mücadeleden asla geri durmamamız gerekiyor.”

Bursa Şube Başkanı Yünkül: Sistemin Adaletsizliği, Çalışanların Hakkını Almasına Engel

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarından dolayı sağlık çalışanlarının yüzlerinin güldüğünü dile getiren Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, kazanımlarla birlikte sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gelirlerinde ciddi oranda artış yaşanacağını söyledi. 

Konuşmasında döner sermaye sistemini de eleştiren Yünkül, döner sermayeye büyük katkısı olan sağlık çalışanlarının bu adaletsiz sistemden hiçbir şekilde payını alamadığını dile getirdi. Yünkül, “Sistemin adaletsizliği, çalışanların hakkını almasına engel. Bu durum da çalışanların motivasyonuna yansıyor. Sağlık-Sen olarak, bu sistemin değiştirilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. 

 

PAYLAŞ :