Kazanımlardan Sonra Sosyal Hizmet Çalışanları Ankara'da Bir Araya Geldi
03 Kasım 2021, Çarşamba

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Ankara 4 No’lu Şubesi tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısı’nda, sosyal hizmet çalışanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı ile Sağlık-Sen arasında gerçekleştirilecek Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısı için hazırlanan gündem değerlendirmeye sunuldu.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi vererek, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her açıdan refahını artırmaya yönelik önemli kazanımlara imza attıklarını kaydetti.

“Sosyal Hizmet Tazminatı Kapsamının Genişletilmesi İçin Mücadeleye Devam Ediyoruz” 

Genel kazanımların yanı sıra hizmet kolundaki kazanımlarla birlikte sosyal hizmet çalışanlarının gelirlerinde artış olacağına dikkat çeken Durmuş, “Yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapanlara ödenen sosyal hizmet tazminatının yüzde 100 artırılmasını sağladık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan yüksek lisans ve doktora sahibi öğretmenlerin ek ders ücretleri artırıldı. Buna göre lisans sahibi öğretmenler yüzde 7, doktora sahibi öğretmenler ise yüzde 20 artırımlı ek ders ücreti alacak” diye konuştu. 

Kadın konuk evi, ŞÖNİM ve şiddetle mücadele irtibat noktalarında görev yapan sosyal hizmet çalışanlarının da sosyal hizmet tazminatı kapsamına dâhil edilmesini sağladıklarını dile getiren Durmuş, sosyal hizmet tazminatı kapsamının daha da genişletilmesi için mücadeleye devam ettiklerini söyledi. 

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Toplu Sözleşme Masasına Sahanın Beklentilerini ve Sorunlarını Bilerek Gittik

6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde dik durduklarını ve boğun eğmediklerini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, “Toplu sözleşme masasına sahanın beklentilerini ve sorunlarını bilerek gittik. Buna göre taleplerimizi sunduk ve önemli kazanımları elde ettik” dedi. 

Saha ziyaretleri ile şube toplantılarında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Sağlık-Sen’e olan güvenine şahitlik ettiklerini söyleyen Dural, “Bu önemli kazanımlar Sağlık-Sen’in verdiği mücadeleyle elde edildi. Her zaman söylüyoruz aldanan ve aldatan bir sendikal anlayışı hiçbir zaman benimsemedik” diye konuştu.

Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Medet: Taleplerimiz Toplu Sözleşmede Karşılık Buldu

Ankara 4 No’lu (ASHB) Şube Başkanı Eyüp Medet ise sosyal hizmet çalışanlarının önemli taleplerinin 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde karşılık bulduğunu belirtti. Medet, “Toplu sözleşmede sosyal hizmet çalışanları için önemli kazanımlar elde edildi. Bu Sağlık-Sen'in başarısı. Bunu kimse görmezden gelemez. Devam eden sorunların çözümü için de mücadele etmeyi sürdürüyoruz” diye konuştu. 

Yönetimin faaliyetleri hakkında bilgi veren Medet, yakın zamanda gerçekleştirilecek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı ile sendika arasında gerçekleştirilecek Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısı için hazırlanan gündemi değerlendirmeye sundu. 

Sosyal hizmet çalışanlarının sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantı, görüş alışverişiyle son buldu. 

Toplantıya, şube yönetimi, delegeler, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcileri katıldı.

 

PAYLAŞ :