“Sahadaki ve Masadaki Mücadelemizi Siyasi ve Bürokratik Görüşmelerle Güçlendirdik”
31 Ekim 2021, Pazar

6. Dönem Toplu Sözleşme’de sağlık çalışanlarının hak ettiklerini alması için hem sahada hem masada mücadele verdiklerini kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Yapılan siyasi ve bürokratik görüşmelerle mücadelemizi güçlendirdik ve önemli kazanımların altına imza attık” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu, Amasya, Çorum, Tokat ve Yozgat Şubelerinin ortak düzenlediği İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi. Durmuş, sabit ek ödemenin yüzde 20 oranında artırılması, sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge çalışmasının yapılması, sosyal hizmet tazminatının artırılması gibi önemli kazanımlarla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzlerini güldürdüklerini dile getirdi.

“Kazanımların Adresi Olduğumuzu Bir Kez Daha Kanıtladık”

Sağlık çalışanlarının refahı ve mutluluğu için mücadeleden asla vazgeçmediklerini anlatan Durmuş, “Bizler, sağlık çalışanlarının hak ettiklerini alması için hem sahada hem masada mücadele ettik. Meydanlara inerek, sesimizi her kesime duyurduk. Öte yandan yapılan siyasi ve bürokratik görüşmelerle mücadelemizi güçlendirdik. Tüm bunların neticesinde önemli kazanımlara imza attık. Elde ettiğimiz kazanımlarla, Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğunu bir kez daha kanıtlamış olduk” diye konuştu.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her açıdan refaha kavuşması için mücadeleye yılmadan devam edeceklerini belirten Durmuş, döner sermeye adaletsizliği başta olmak üzere tüm sorunların çözüme kavuşacağı güne kadar azimle çalışmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Genel Sekreter Baki: Türkiye’nin Her Yerinde Varız ve Durmadan Koşturacağız

Genel Sekreter Durali Baki, teşkilatçılığın öneminden bahsederek, davasına sahip çıkan temsilcilere teşekkürlerini sundu. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in ilkelere göre sendikacılık yaptığını dile getiren Baki, “Çamur at izi kalsın mottosuyla hareket eden, yetkisi olmayan sendikalara prim vermemeliyiz. Teşkilatımızın bu kadar büyüyeceğini düşünemediler. Eğer bunu öngörseydiler, daha çok çalışırlardı” dedi.

Sağlık çalışanlarının tüm sorunlarının çözüme kavuşması için mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirten Baki, “Türkiye’nin her yerinde varız ve durmadan koşturacağız. Biz dik durdukça, mücadele etmeyi sürdürdükçe sorunları çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Her Geçen Gün Büyüyen ve Daha Da Güçlenen Bir Sendikayız

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan ise sivil toplum kuruluşlarının fedakarlıkla ayakta duracağına dikkat çekti. Doğan, “Temsilcilerimiz, bizleri ayakta tutan en önemli dayanağımız. Temsilcilerimizle birlikte her geçen gün büyüyen ve daha da güçlenen bir sendikayız. Birlik ve beraberlik içerisinde mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme kazanımlarının Sağlık-Sen’e olan güveni perçinlediğini ifade eden Doğan, her gün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sendikaya üye olduğunu ve bu başarıyı gölgelemek isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacağını dile getirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Teşkilatımızın Desteğiyle Toplu Sözleşme Masası’nda Gücümüzü Gösterdik

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu da pandemi döneminde sağlık çalışanlarının çok yorulduğunu belirterek, aynı zamanda sağlık çalışanlarının haksızlıklara da maruz kaldığını söyledi. Sağlık çalışanlarının hak ettiklerini alması için her alanda yoğun bir mücadele verdiklerini ifade eden Barutcu, “Sendikacılık yapmıyorsunuz, dediler. Kazanım alamıyorsunuz, dediler. Teşkilatımızın desteğiyle toplu sözleşme masasında gücümüzü gösterdik ve önemli kazanımların altına imza attık” dedi.

Bundan sonra da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emekleri için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Barutcu, insanca ve onurluca yaşamanın kavgasını verdiklerini ifade etti.

İl Divan Toplantısının ev sahipliğini yapan Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Tokat Şube Başkanı Suat Mantar ve Yozgat Şube Başkanı Atakan Erciyas da selamlama konuşması yaparak, toplantıya katılanlara teşekkürlerini iletti. 

Toplantıya, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatcı, Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu da katıldı.

Sağlık-Sen’in Temasları

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, İl Divan Toplantısı öncesi Yozgat’ta çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaretler esnasında Durmuş ve Doğan’a, Yozgat Şube Başkanı Atakan Erciyas ile yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Sağlık-Sen heyeti, 5 ve 6 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görevli sağlık çalışanlarına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, çalışanlara toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi verildi.

Daha sonra Yogat Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kozan’a ziyarette bulunan heyet, sağlık çalışanlarının taleplerini iletti. Heyet, hastanede görevli sağlık çalışanlarıyla da bir araya gelerek, onlarla sohbet etti.

PAYLAŞ :