“Yetişmiş İnsan Gücümüzü Çaresi Olan Sorunlar Yüzünden Kaybetmeyelim”
30 Ekim 2021, Cumartesi

Sağlık çalışanlarının ücret adaletsizliği, aşırı iş yükü, şiddet gibi sorunlar nedeniyle tükenmişlik hissi yaşadığını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanları gururla yaptıkları işlerinden istifa ediyor, hatta yurt dışına göç ediyor. Yetişmiş insan gücümüzü çaresi olan bu sorunlar yüzünden kaybetmeliyim” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Konya Şubesi tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya, Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de katıldı.

Toplantıda 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve  kazanımları hakkında bilgi veren Genel Başkan Semih Durmuş, teşkilat mensuplarının sorularını da yanıtladı.

6. Dönem Toplu Sözleşme masasında tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her açıdan refahını artırmaya yönelik önemli kazanımlara imza attıklarını dile getiren Durmuş, sağlıktaki çok farklı istihdam modellerine dikkat çekti. Farklı istihdam modellerinin tek çatı altında toplanmasını sağlayacak çalışmanın 2022 yılında yapılmasının toplu sözleşme ile imza altına alındığını hatırlatan Durmuş, bu sorunun da çözüme kavuşacağını dile getirdi.

“Mağduriyetlerin Önüne Geçilmeli”

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının tümünün çözüme kavuşması için mücadeleden asla taviz vermeyeceklerini belirten Durmuş, çalışanların çaresi olan sorunlarla boğuştuğunu ifade etti. Sağlıktaki en önemli sorunların başında istihdam yetersizliği, ücret adaletsizliği ve şiddetin geldiğini kaydeden Durmuş, şunları söyledi:

“Sağlık çalışanları pandemiyle birlikte artan ağır iş yükü altında eziliyor. Türkiye’deki sağlık çalışanlarının sayısı Avrupa ülkelerine göre dörtte bir oranında maalesef. İstihdam açığının kapatılması elzem bir durum haline geldi. Aynı zamanda ücret adaletsizliği sağlık çalışanlarımızı mağdur ediyor. Artık döner sermaye sistemindeki kurgunun değiştirilmesi, adaletli hale gelmesi gerekiyor. Öte yandan sağlıkta şiddet de gündemden düşmeyen konular arasında.”

Sağlık çalışanlarının ücret adaletsizliği, aşırı iş yükü, şiddet gibi sorunlar nedeniyle tükenmişlik hissi yaşadığını belirten Durmuş, “Sağlık çalışanları gururla yaptıkları işlerinden istifa ediyor, hatta yurt dışına göç ediyor. Yetişmiş insan gücümüzü çaresi olan bu sorunlar yüzünden kaybetmeliyim. Yetkiler tüm bu mağduriyetlerin önüne geçmeli. Sorunların çözümü için ivedilikle adım atılması gerekiyor” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Emeği Ekmeğe Dönüştürmek İçin Mücadele Ediyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan,  temsilcilerin sendikanın yapı taşı, kolonu ve omurgası olduğunu dile getirerek, sahada temsilci olmayınca sendikanın da olmayacağını söyledi. Toplu Sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasının sendikalı sendikasız farkını ortaya koyacağını belirten Doğan, bu kazanımın temsilcilerin elini güçlendireceğini kaydetti.

Bu güçle daha güçlü sendikacılık yapılacağını ifade eden Doğan, “Sağlık- Sen olarak emeği ekmeğe dönüştürmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Konya Milletvekili Etyemez: Sağlık Çalışanları Büyük Özveriyle Mücadele Etti

Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise sağlık sisteminin ileri bir seviyeye taşındığına vurgu yaparak sistemin geriye doğru gitmesine kimsenin müsaade etmeyeceğini söyledi.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının büyük özveriyle mücadele ettiğini söyleyen Etyemez, “Sağlık çalışanlarımıza bu özveriden dolayı teşekkür ediyoruz. Çalışanların memnuniyet düzeyini artırma noktasında sendika ile yapılacak istişareyi önemli görüyoruz” diye konuştu.

Konya Şube Başkanı Uzunay: Sağlık Çalışanları Adına Yaptığımız Mücadele Kazanıma Döndü

Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay  ise her zorlu süreçte olduğu gibi pandemi döneminde de sağlık çalışanlarının yanında olduklarını dile getirerek,  her daim sorunlara çözüm üretmeye çaba gösterdiklerini söyledi. Konya Şubesi olarak yeni üyelerle büyüme devam ettiklerini kaydeden Uzunay, hedeflerinin 10 bin üye olduğunu belirtti.

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarının sahada memnuniyetle karşılandığını ifade eden Uzunay, başta genel Başkan Semih Durmuş olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin sağlık çalışanları adına yaptıkları mücadelenin kazanıma döndüğünü dile getirdi. Uzunay, “Bizler, sendikacı olmak için sendikacılık yapmıyoruz. Sadece karnımızı doyurmak için çalışmıyoruz. Daha iyi bir dünya daha iyi bir Türkiye idealiyle sendikacılık yapıyoruz. Biz sendikacılığa demokrasi, medeniyet, ahlak ve vatan sevgisi gibi değerler katıyoruz” diye konuştu.

 

 

PAYLAŞ :