“Toplu Sözleşme Sonrasında Üye Sayımızı Yaklaşık 8 Bin Artırdık”
15 Ekim 2021, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Günden güne büyüyen bir teşkilatız. İl il yaptığımız gezilerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Sağlık-Sen'e olan güvenine şahitlik ediyoruz. Toplu Sözleşme sonrasında üye sayımızı yaklaşık 8 bin artırdık” dedi.

Sağlık-Sen Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı Genel Başkan Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Mengen, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve teşkilat mensupları da katıldı.

Toplantıda sendikal gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Semih Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde Sağlık-Sen’in verdiği mücadeleye dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının hak ettiklerini alması için hem masada hem sahada mücadele ettiklerini anlatan Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için önemli kazanımların altına imza attıklarını dile getirdi.

“Büyüyen Teşkilatımızla Daha Nice Kazanımlara İmza Atacağız”

Sabit ek ödemede yapılan yüzde 20 artış, sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge, sosyal hizmet tazminatının artırılması ve kapsamının genişletilmesi gibi kazanımların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü belirten Durmuş, şunları söyledi:

“Sağlık-Sen olarak her zaman sağlık emekçilerinin yanında olduk. Kangren haline gelmiş, bugüne kadar göz ardı edilmiş sorunların çözüme kavuşması için var gücümüzle uğraştık. Sahada tüm teşkilatımızla verdiğimiz mücadeleyi, masadaki mücadelemizle taçlandırdık. Özellikle ek ödeme konusunda önemli bir kazanım elde ettik. İnşallah bu kazanımların devamı gelecek. Bundan sonra da sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz.”

Tek yetkili sendika olan Sağlık-Sen’in günden güne büyüdüğüne vurgu yapan Durmuş, “Sağlık- Sen; emek, mücadele ve kazanım demektir. Elde etmiş olduğumuz kazanımlarla, Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğunu bir defa daha ispatlamış olduk. Şimdi de il il yaptığımız gezilerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Sağlık-Sen'e olan güvenine şahitlik ediyoruz. Toplu Sözleşme sonrasında üye sayımızı yaklaşık 8 bin artırdık. Büyüyen teşkilatımızla daha nice kazanımlara imza atacağız” diye konuştu.

Durmuş, konuşmasının ardından teşkilat mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Daha İyisi İçin Çalışıyoruz

Toplantıya katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının büyük bir sınav verdiğini ve bu sınavdan alınları ak bir şekilde çıktığını söyledi. Sağlık çalışanlarının çok önemli bir iş yaptığını söyleyen Yavuz, “İnsanımız için gece gündüz daha neler yapabiliriz bunu düşünüyoruz, bunun için çalışıyoruz” dedi.

Şube Başkanı Sönmez: Sağlık Çalışanları Her Şeyin En İyisini Hak Ediyor

Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez ise yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde çok yorulduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Pandemi sürecinde masanın da sahanın da nabzını tuttuk. Bu süreçle 6. Dönem Toplu Sözleşme masasına gidildi. Toplu sözleşme masasında Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in verdiği mücadele ile önemli kazanımlar elde edildi. Bizde geçtiğimiz günlerde Sakarya'da sağlık çalışanlarımıza güzel bir haber verdik. Verdiğimiz mücadele ile Sakarya'da toplu ulaşım yılbaşına kadar ücretsiz oldu. Bu konuda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanları her şeyin en iyisini hak ediyor."

Sağlık-Sen’den Kurumlara Ziyaret

Genel Başkan Semih Durmuş, Sakarya’da sağlık kurumlarına ziyarete başlamadan önce Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Durmuş, daha sonra Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sakarya 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Çalışanlarla sohbet eden heyet, Merkez Müdürü Mehmet Bilginer ile de bir araya gelerek görüş alışverişi yaptı.

Sağlık-Sen heyeti, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Çalışanlara toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren heyet, Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis ile de bir araya geldi.

Erenler İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret eden heyet, çalışanlara kazanımları anlattı. Heyet, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mümtaz Seyda’ya da ziyarette bulunarak, gündeme dair konuları değerlendirdi.

Genel Başkan Durmuş ve beraberindekiler, saha ziyaretlerinin ardından sağlık çalışanlarının gündemindeki konuları görüşmek üzere Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü’yü ziyaret etti.

 

 

PAYLAŞ :