“Tüm Sözleşmelilerin Kadro Alması İçin Mücadelemizi Sürdüreceğiz”
13 Ekim 2021, Çarşamba

Sağlıkta çok farklı istihdam modelleri olduğunu belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “2022 yılında sözleşmelilerin kadroya geçmesine yönelik bir çalışma başlatılacak. Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmelilerin kadro alması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Bolu Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda sendikal mücadelenin önemine vurgu yapan Durmuş, teşkilattan alınan güçle 6. Dönem Toplu Sözleşme Masası’ndan önemli kazanımlar elde ederek çıktıklarını dile getirdi.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmanın öncelikli amaçları olduğuna dikkat çeken Durmuş,  sağlık çalışanlarının gelirlerinde ciddi oranda artış yaşanacağını ifade etti. Durmuş, “Sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam ile yıllardır performans ek ödemesi alamayan sağlık çalışanlarının gelirinde önemli bir artış sağlamış olduk. Genel kazanımlara, hizmet kolundakilerin de eklenmesiyle 2022 yılında sağlık çalışanlarının gelirlerine en yalın haliyle yaklaşık yüzde 41 artış yansıyacaktır” diye konuştu.

Toplu Sözleşme İkramiyesini 400 TL’ye Çıkardık

Toplu sözleşme ikramiyesine de değinen Durmuş, ikramiyenin 400 TL’ye çıkarılmasının örgütlü mücadeleyi daha da anlamlı kılan, sendikalı olmayı teşvik eden değerli bir kazanım olduğunu dile getirdi.

Sağlıkta çok farklı istihdam modelleri olduğunu anlatan Durmuş, bu modellerin tek tipleştirilmesi için çalışacaklarını bildirdi. Durmuş, “2021 Türkiye’sine bu kadar farklı istihdam modeli yakışmamaktadır. 2022 yılında sözleşmelilerin kadroya geçmesine yönelik bir çalışma başlatılacak. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bu çalışmanın içerisinde yer alacağız. Tüm sözleşmelilerin kadro alması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Aynı eğitimi almış, aynı işi yapan tüm sağlık çalışanları eş değer haklara sahip olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.  

Genel Başkan Durmuş, “Sağlık-Sen; emek, mücadele ve kazanım demektir. Elde etmiş olduğumuz kazanımlarla, Sağlık-Sen’in kazanımların adresi olduğunu bir defa daha ispatlamış olduk. Buna rağmen yapacak daha çok işimiz var. Birlik ve beraberliğimizle daha nice kazanımlara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bolu Şube Başkanı Yılmaz: Sorunların Çözümü İçin Mücadele Etmeye Devam Ediyoruz

Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz ise yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının koronavirüs sürecinde gösterdiği mücadeleye vurgu yaparak, “Bu sıkıntılı ve zorlu süreçte hep çalışanlarımızın yanında olduk. Sahanın sorun ve sıkıntılarının düzeltilmesi noktasında elimizden gelen çabayı gösterdik. 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları için Genel Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sağlık çalışanları adına ciddi kazanımlarımız mevcut ama mücadelemiz bitmedi. Kangren haline gelen sorunların çözümü için mücadele etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları ve temsilciler katıldı.

Sağlık-Sen’den Kurumlara Ziyaret

Genel Başkan Semih Durmuş, Bolu’da çeşitli temaslarda bulundu.

Sahada ziyaretlere başlamadan önce Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Durmuş, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra Genel Başkan Durmuş, Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Çalışanlara kazanımlar hakkında bilgi veren heyet, Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Coşgun ile de bir araya geldi.  

Bolu 112 Acil Çağrı Merkezi’ni de ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, burada sağlık çalışanlarıyla sohbet etti.

Kardelen Meydanında kurulan aşı, UMKE  ve Kızılay stantlarına ziyaret gerçekleştiren heyet, burada görevli sağlık çalışanlarına kazanımlar hakkında bilgi verdi. Heyet, çalışanların talep ve beklentilerini dinledi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı da ziyaret eden heyet, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarını anlattı. Ziyarette, görüş alışverişinde bulunuldu.

Sahadaki izlenimlerini ve sağlık çalışanlarının taleplerini iletmek üzere İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol’a ziyarette bulunan Sağlık-Sen heyeti, Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi verdi.

Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin’i ziyaret eden Genel Başkan Durmuş ve beraberindeki heyet, sosyal hizmet çalışanlarının beklentileri üzerine istişare yaptı.

Son olarak İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gece mesaisinde görevli sağlık çalışanlarını ziyaret ederek onlarla sohbet eden Sağlık-Sen heyeti, Başhekim Doç. Dr. Muhammed Nur Ögün ile de bir araya geldi.

PAYLAŞ :