“Adaletsizliğe Hiçbir Zaman Sessiz Kalmadık, Kalmayacağız”
01 Ekim 2021, Cuma

Kangren haline gelmiş, bugüne kadar göz ardı edilmiş sorunların çözüme kavuşması amacıyla büyük bir mücadele verdiklerini kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Hem sağlık hem de sosyal hizmet çalışanlarına reva görülen adaletsizliğe hiçbir zaman sessiz kalmadık, kalmayacağız” dedi. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Siirt Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına katıldı. 

Toplantıda, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecini değerlendiren Genel Başkan Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması için büyük mücadele verdiklerini ve toplu sözleşmede önemli kazanımlar elde ettiklerini dile getirdi. 

“Sahadaki Mücadelemizi Masada Taçlandırdık”


Fedakarlık timsali sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alabilmeleri için son ana kadar mücadele ettiklerini ifade eden Durmuş, şunları söyledi:

“Sağlık-Sen olarak her zaman sağlık emekçilerinin yanında olduk. Hem sağlık hem de sosyal hizmet çalışanlarına reva görülen adaletsizliğe hiçbir zaman sessiz kalmadık, kalmayacağız. Kangren haline gelmiş, bugüne kadar göz ardı edilmiş sorunların çözüme kavuşması için var gücümüzle uğraştık. Sahada tüm teşkilatımızla verdiğimiz mücadeleyi, masadaki mücadelemizle taçlandırdık. Özellikle ek ödeme konusunda önemli bir kazanım elde ettik. İnşallah bu kazanımların devamı gelecek. Bundan sonra da sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz.” 

Dün olduğu gibi bugün de eşitlik, hakkaniyet ve adalet misyonuyla hareket ettiklerini belirten Durmuş, sağlık çalışanlarının döner sermaye sisteminden kaynaklı ücret adaletsizliğine tepki gösterdi. Sistemden dolayı yaşanan adaletsizlikleri her fırsatta ve her platformda dile getirdiklerini vurgulayan Durmuş, “Bu sistem, sağlık çalışanlarının emeğini, alın terini yok sayıyor. Kutsal bir görevi icra eden sağlık emekçilerinin mağduriyetinin biran önce giderilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Tüm Sorunların Çözümü İçin Yılmadan Çalışacağız

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaklaşık 2 yıldır koronavirüs salgını ile mücadele ettiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tüm zorluklara karşı gösterdiği özverinin her türlü takdiri hak ettiğini dile getirdi. “Bu bilinçle hareket ediyor ve sağlık çalışanlarımızın yaşadıkları adaletsizliğin önüne geçmek için mücadelemizi sürdürüyoruz” diyen Barutcu, şunları söyledi:
“6. Dönem Toplu Sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının beklentilerini karşılayacak önemli kazanımlara imza attık. Ama halen çözüme kavuşmamış bazı sorunların kavgasını vermekten de çekinmiyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tüm sorunlarının çözümü için yılmadan çalışacağız.” 

Siirt Şube Başkanı Eviz: Emek Veren, Mücadele Eden ve Kazanan Bir Sendikayız

Her daim dökülen alın terinin karşılığını istediklerini dile getiren Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, toplu sözleşme masasında da bunun mücadelesini verdiklerini söyledi. Önemli kazanımlarla masadan kalktıklarını belirten Eviz, teşkilattan aldıkları güçle daha çok çalışacaklarını kaydetti. Sağlık-Sen’in emek veren, mücadele eden ve kazanan bir sendika olduğunu kaydeden Eviz, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde bunu gösterdiğini ifade etti. 

Sağlık-Sen Ziyaretleri

Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ve Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz ile birlikte kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu. 

İlk önce Siirt İl Ambulans Servisi Başhekimliği ile 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Sağlık-Sen heyeti, çalışanlara kazanımlar hakkında bilgi verdi. Heyet, Başhekim Dr. Gülşınar Erpay’ı da ziyaret etti. 


Heyet daha sonra Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette sağlık çalışanlarıyla sohbet eden heyet, çalışanların talep ve beklentilerini hastane yönetimine iletti. 

Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür’e de ziyaret gerçekleştiren Sağlık-Sen heyeti, sağlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini iletti. Heyet, İl Sağlık Müdürü Ömür eşliğinde COVID-19 aşı çadırına ziyarette bulundu. 


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü M. Gökhan Marakçı’yı ziyaret den heyet, kentte görev yapan sosyal hizmet çalışanlarının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ :