Sağlık-Sen’den İmamoğlu’na “Kırmızı Kart”
30 Eylül 2021, Perşembe

İBB Meclisi’nin sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım kararını veto eden Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Sağlık-Sen İstanbul Şubeleri kırmızı kart göstererek protesto etti.

Sağlık-Sen İstanbul Şubeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından onaylanan sağlık çalışanlarına ulaşım ve İSPARK otoparklarından ücretsiz yararlanma hakkının Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilmesini protesto etti.

İBB önünde toplanan yüzlerce sağlık çalışanı, veto kararına kırmızı kart göstererek hakkın teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Genel Sekreter Baki: İmamoğlu’nun Sözünü Tutmasını İstiyoruz

Veto kararına tepki gösteren Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu.

Baki, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her zaman yanındadır. İBB Meclisinin aldığı kararı uygulamayan, seçimlerde verdiği sözleri unutup sağlık çalışanlarını mağdur eden İmamoğlu’na kırmızı kart gösteriyor ve sözünü tutmasını istiyoruz. Kararın biran önce uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu.

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Caner: Ücretsiz Ulaşım Hakkı Devam Etmeli

İstanbul Şubeleri adına konuşan İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olan Sağlık-Sen’imizin girişimleri neticesinde bir çok şehirde yerel yönetimler tarafından sağlık çalışanlarına barınma, seyahat, yiyecek, üniforma, koruyucu ekipman gibi destekler sağlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de sağlık çalışanlarına 30 Haziran 2021 tarihine kadar toplu taşıma hizmetlerinden ve İSPARK otoparklarından ücretsiz yararlanma desteği sağlamıştı. Ancak bildiğiniz, gördüğünüz, bizzat yaşadığınız üzere salgın 30 Haziran’da sona ermedi. Ama maalesef İBB tarafından sağlık çalışanlarına sağlanan ücretsiz toplu taşıma ve otopark hizmeti sona erdi” diye konuştu.

Ücretsiz ulaşım hakkını devam etmesi gerektiğini söyleyen Caner, “30 Haziran’dan sonra Ak Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçen devam kararını veto ettiniz. Ardından Eylül’de meclis açılır açılmaz bu kez salt çoğunlukla ısrar kararı çıktı ancak siz yine bu kararı uygulamıyorsunuz. Sayın Ekrem İmamoğlu buradan soruyoruz, İstanbul’da görev yapan binlerce sağlık ve sosyal hizmet çalışanı sizin kucaklamayı vadettiğiniz İstanbulluların dışında mı kalıyor?” sorusunu yöneltti.

Caner, “Talebimiz; en azından pandemi bitene kadar, mesai mefhumu olmaksızın görev yapan sağlık çalışanlarının mevcut ulaşım araçları ve otoparklardan ücretsiz yararlanmaya devam etmesidir” diyerek Ekrem İmamoğlu’na seslendi.

PAYLAŞ :