“Farklı İstihdam Modelleri Tek Çatı Altında Toplanacak”
30 Eylül 2021, Perşembe

Sağlıkta çok farklı istihdam modelleri olduğunu kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, tüm kadroların eş değer statüde, tek çatı altında toplayacak çalışmanın 2022 yılında yapılacağını kaydetti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Batman Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Teşkilat mensuplarına kazanımlar hakkında bilgi veren Durmuş, Sağlık-Sen’in mücadelesinin tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmak için olduğunu ifade etti. Durmuş, “Kazanımlarımız geniş kapsamlı ve niteliklidir. Her geçen gün daha iyisi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz bir kesimi memnun ederken diğer kesimi mağdur edecek hiçbir maddenin altına imza atmayız” dedi.

6. Dönem Toplu Sözleşme ile verilen sözlerin önemli bir kısmını elde ettiklerini dile getiren Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunlarının tümünü çözüme kavuşturmak için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

“Bayramlarda Verilen Nöbet Ücreti Oranını Yüzde 25 Artırdık”

Sağlıkta çok farklı istihdam modelleri olduğunu kaydeden Durmuş, bu modellerin tek tipleştirilmesi için çalışacaklarını bildirdi. Tüm kadroların eş değer statüde olması gerektiğini belirten Durmuş, istihdam modellerinin tek çatı altında toplayacak çalışmanın 2022 yılında yapılacağını kaydetti.

İdari izinli günlerde tüm kamu çalışanları izinli iken sağlık çalışanlarının ne izin kullanabildiğini ne de nöbet ücreti alabildiğini hatırlatan Durmuş, “Resmi ve dini bayram tatilleri sebebiyle verilen genel idari izin günlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına nöbet ücreti verilmesini sağladık. Böylelikle büyük bir adaletsizliğin önüne geçmiş olduk” şeklinde konuştu. Durmuş, ayrıca dini bayramlarda nöbet ücreti oranının yüzde 25 artırıldığını ve buna resmi bayramların da dahil edildiğini ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sağlık Çalışanlarının Refahı İçin Yoğun Çaba Sarf Ettik

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise Sağlık-Sen’in kurulduğu günden beri hak, emek ve adalet için çalıştığını, insanca ve onurluca bir yaşam için de mücadele verdiğini kaydetti. 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde sağlık çalışanlarının refahı için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Barutcu, şunları söyledi:

 “Sendika olarak; kapısını çalmadığımız, derdimizi anlatmadığımız, gidip de taleplerimizi iletmediğimiz hiçbir kurum ve kuruluş kalmadı. Sağlık çalışanlarının sorunlarını tek tek anlattık. Türkiye’nin bütün illerinde basın açıklamaları yaptık. Ankara’da haklarımız için büyük bir miting gerçekleştirdik. Sonuçta, başarıyı elde ettik. 6. Dönem Toplu Sözleşmede tabiri caizse destan yazdık.”

Barutcu, bundan sonra da asla taviz vermeden sağlık emekçilerinin hakları için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Batman Şube Başkanı Yalçın: Çözüm İçin Emek Sarf Eden Yegane Kuruluş Sağlık-Sen’dir

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının kahramanca mücadele ettiğini dile getiren Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, “Bu süreçte sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sesi olan, sorunlarını, beklentilerini ilgili mercilerle paylaşan, çözüm için emek sarf eden yegane kuruluş Sağlık-Sen oldu” dedi.

Her şeyin en iyisini en güzelini hak ettiğine inandığımız sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için mücadele etmeye, ter dökmeye devam edeceklerini kaydeden Yalçın, her koşulda sağlık emekçilerinin yanında olacaklarını belirtti.

Kurum ve Kuruluşlara Ziyaret

İl Divan Toplantısı öncesi hastane, kurum ve kuruluşlarda sağlık çalışanlarını ziyaret eden Genel Başkan Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Barutcu’ya Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Genel Başkan Durmuş ve beraberindeki heyet, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Heyet, Başhekim Op. Dr. Mustafa Cengiz Zaman’ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Batman İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ali Çoban eşliğinde 13 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE İstasyonunu ziyaret eden Sağlık-Sen heyeti, istasyonlarda görevli sağlık çalışanlarına kazanımlar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Batman Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen heyet, Merkez Başkanı Dr. Tahir Yarba’yı da ziyaret etti.

Sağlık-Sen heyeti, Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ve Personel Destek Hizmetleri Başkanı İbrahim Kara’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, sağlık çalışanlarının talep ve beklentileri paylaşıldı.

Batman’da temaslarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Genel Başkan Semih Durmuş, beraberindekilerle birlikte Batman Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret etti.

Heyet, AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür’ü ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek ile bir araya gelen heyet, sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve beklentilerini paylaştı.

PAYLAŞ :