“Kimse Bu Sistem Adaletli Diyemiyor”
29 Eylül 2021, Çarşamba

Sağlık çalışanlarının alın teri ve emeğinin karşılığından başka bir şey istemediğini dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Döner sermaye sistemi mağduriyet oluşturmaya, emeği yok saymaya devam ediyor. Kimse bu sistem adaletli diyemiyor. Çünkü sistemin adaletsiz olduğu konusunda herkes hemfikir” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Mardin Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal gündeme ilişkin temsilcileri bilgilendirirken gelen soruları da cevaplandırdı.

Sağlık-Sen’in 25 yılı aşan bir geçmişe sahip olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Durmuş, “Biz büyük Sağlık-Sen ailesi olarak her zaman haksızlıkların karşısında durmayı kendimize şiar edindik. Sağlık-Sen’li olmak, hak ve özgürlüklere sahip çıkmak; iş hayatındaki haksızlıklarla mücadele etmek demektir. Biz rotamızı tarihi gerçekliğimize ve gelecek tasavvurumuza göre çiziyoruz. Eğip bükmeden emek vererek alın terimizle mücadele ediyoruz. Elbette biz sağlık çalışanları olarak hakkımız olanı talep ediyoruz. Çalışma hayatında barış ve huzur, refahtan da payımızı istiyoruz” diye konuştu.

“Sistemin Adaletsiz Olduğu Konusunda Herkes Hemfikir”

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde önemli kazanımlar elde ettiğini dile getiren Durmuş, “Sağlık-Sen olarak biz masada mücadele ettik. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını memnun edecek kazanımların altına imza attık. Bu kazanımlar uzun bir mücadelenin meyveleri” diye konuştu.

Devam eden sorunlar içinde mücadele ettiklerine dikkat çeken Durmuş, döner sermaye adaletsizliğinin sağlık çalışanlarının en büyük sorunu olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Döner sermaye sistemi mağduriyet oluşturmaya, emeği yok saymaya devam ediyor. Her platformda, tüm yetkililere bu sistemin geldiği noktayı anlatıyoruz. Kimse bu sistem adaletli diyemiyor. Çünkü sistemin adaletsiz olduğu konusunda herkes hemfikir. Artık döner sermaye sistemindeki kurgunun değiştirilmesi, adaletli hale gelmesi gerekiyor. Bıçak kemiğe dayandı. Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üzerine düşen görevi yerine getirmeli.”   

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Teşkilattan Aldığımız Güçle Mücadeleye Devam Edeceğiz

Teşkilattan alınan güçle sağlık çalışanlarının hakkı için toplu sözleşme masasında sonuna kadar mücadele ettiklerini dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, 6. Dönem Toplu Sözleşme masasından başları dik bir şekilde çıktıklarını kaydetti.

Kazanımlar hakkında bilgi veren Barutcu, genel kazanımlar ve sağlık hizmet kolundaki kazanımlarla birlikte sağlık çalışanlarının gelirinde önemi bir artış olacağına dikkat çekti. Sendika üyelerine verilecek olan sendika ikramiyesinin ise 400 liraya yükseltildiğini hatırlatan Barutcu, bunun sendika tarihinde önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekti.

Sağlık emekçileri için gece-gündüz demen çalışmaya devam ettiklerini belirten Barutcu, “Sağlık-Sen teşkilat olarak her daim mücadele etmeye, dik durmaya devam edeceğiz. Mücadelemiz; emek, ekmek, alın teri ve adalet mücadelesi. Biz bu mücadeleyi alnımızın akıyla sürdürdükçe kazanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

Mardin Şube Başkanı Ünverdi: Kazanımlarımızı Bir Bir Anlatmamız Gerekiyor

Sağlık-Sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Selim Ünverdi, sahada emek veren, pandemi döneminde durmaksızın mücadele eden sağlık çalışanlarının her daim yanında olduklarını dile getirerek, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde sahanın taleplerini Genel Merkeze ilettiklerini söyledi.

Emek ve çaba sarf ederek önemli kazanımlar elde edildiğini dile getiren Ünverdi, “Toplu sözleşme masasında sahayı memnun eden kazanımların altına hep birlikte imza attık. Artık bu kazanımları sahaya bir bir anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

İl Divan Toplantısına Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Eryarsoy ile Memur-Sen İl Temsilcisi Eyyüp Değer ve kurum temsilcileri de katıldı.

Sağlık-Sen’inTemasları

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Mardin Şubesi İl Divan Toplantısı öncesi kentte çeşitli temaslarda bulundu.

İlk olarak Sağlık-Sen Mardin Şubesi’ni ziyaret eden Durmuş ve Barutcu, burada Şube Başkanı Mehmet Selim Ünverdi ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Sağlık-Sen heyeti, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ı da ziyaret etti.  

Durmuş ve Barutcu, daha sonra Şube Başkanı Ünverdi ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine ziyaret gerçekleştirdi.  Sağlık çalışanlarına 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Sağlık-Sen heyeti, Hastane Başhekimi Dr. Alpay Tuncar ile de bir araya geldi. Heyet, sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini Başhekim Tuncar’a iletti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Mardin İl Müdürü Zeki Eryarsoy’a da bir ziyaret gerçekleştiren heyet, sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini iletti.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz’u ziyaret eden heyet, sahadaki gözlemlerini iletti. Toplu sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren heyet, sağlık çalışanlarının beklentilerini paylaştı.

Durmuş ve Barutcu,  Mardin 112  Çağrı Merkezini de ziyaret etti.  

Heyet son olarak, Midyat Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek Başhekim Op. Dr. Hüseyin Tomruk ile de görüştü.

PAYLAŞ :