“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GELİRLERİ CİDDİ ORANDA ARTACAK”
23 Eylül 2021, Perşembe

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Konya şubelerinin ortak düzenlediği Teşkilat Toplantısında temsilcilerle buluştu.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmanın öncelikli amaçları olduğunu kaydeden Durmuş, “Bundan sonra da sağlık çalışanlarının her açıdan refah düzeyini artırabilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Sağlık-Sen Konya Şubesi ve Konya Üniversiteler Şubesi’nin düzenlediği Teşkilat Toplantısı; Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer ve Konya teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal mücadelenin önemine dikkat çekti. Birlik ve beraberlik içerisinde, teşkilattan alınan güçle 6. Dönem Toplu Sözleşme Masası’ndan önemli kazanımlar elde ederek çıktıklarını dile getiren Durmuş, bu güçle mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

“Sağlık Çalışanlarının Gelirlerinde Ciddi Oranda Artış Yaşanacak”

Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmanın öncelikli amaçları olduğunu kaydeden Durmuş, toplu sözleşmede önemli kazanımlara imza attıklarını anlattı. İmza atılan en önemli kazanımlardan birinin sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 oranındaki artış olduğunu belirten Durmuş, genel kazanımlarla birlikte sağlık çalışanlarının gelirlerinde ciddi oranda artış yaşanacağını ifade etti. Durmuş, “Bundan sonra da sağlık çalışanlarının her açıdan refah düzeyini artırabilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu.

Sağlık-Sen olarak, tüm sorunların çözüme kavuşması noktasında durmadan çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Durmuş, “Toplu sözleşme görüşmeleri öncesi ve sırasında bizlerden desteğini esirgemeyen teşkilatımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde daha nice kazanımlara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Topyekun Mücadele Başlatılmalıdır”

Döner sermayedeki adaletsizlik ve istihdam yetersizliğinden kaynaklı ağır iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarının aynı zamanda şiddetle mücadele ettiğini belirten Durmuş, şunları söyledi:

“Sağlıkta şiddetin bir an önce ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Sağlık çalışanlarımız, insanlara sağlık hizmeti sunabilmek, vatandaşları hayata bağlayabilmek için her türlü riski göze alacaklar ama bunun karşılığında şiddetin hedefi olacaklar. Bu asla kabul edilemez. Sağlıkta şiddetin önüne geçmek için toplumun bütün kesimleriyle, topyekûn bir mücadelenin başlatılmasını arzu ediyoruz.”

Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şafak: En Büyük Sorunumuz Çözüme Kavuşacak

Konya Üniversiteler Şube Başkanı Mithat Şafak, Genel Başkan Semih Durmuş ve yönetim kurulu üyelerinin 6.Dönem Toplu Sözleşmede sağlık çalışanlarının yüzlerini güldüren kazanımlara imza attığını söyledi. Sağlık-Sen’in çok güçlü bir sendika olduğunu kaydeden Şafak, toplu sözleşme sürecinde bunu gösterdiğini ifade etti.

Üniversitelerdeki sağlık çalışanlarının en büyük sorununun, 4/b sözleşmeli personel olarak görev yapmaları olduğunu belirten Şafak, bu sorunun 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarıyla çözüme kavuşacağını dile getirdi. Konuyla ilgili 2022 yılında çalışma yapılacağını ve sonuca bağlanacağını hatırlatan Şafak, teşkilat mensupları olarak kazanımlara sahada sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Konya Şube Başkanı Uzunay: Kazanımlar Sahada Memnuniyetle Karşılandı

Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay ise pandemi döneminde yaşanan zorluklarda sağlık çalışanlarının yanında yer alarak, sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti. Sahanın taleplerini Genel Merkeze ilettikleri kaydeden Uzunay, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde Genel Merkez ile sürekli iletişim halinde olduklarını bildirdi.

Toplu sözleşme masasında iyi kazanımlar elde edildiğini söyleyen Uzunay, kazanımların sahada memnuniyetle karşılandığı dile getirdi. Sağlık-Sen’in gayretleriyle sağlık çalışanlarının gelirlerinde önemli artış yaşanacağını dile getiren Uzunay, kazanımların önemine değindi.

Konuşmaların ardından, Genel Başkan Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural teşkilat mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

SAĞLIK-SEN’DEN KURUMLARA ZİYARET

Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ile birlikte Konya’da çeşitli temaslarda bulundu.

Sağlık-Sen Heyeti,  öncelikle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar’ı ziyaret etti. Sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerinin iletildiği ziyaretlerde, Durmuş ve Dural’a Konya Üniversiteler Şube Başkanı Mithat Şafak eşlik etti.

Daha sonra Heyet, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’a ziyarette bulundu. Toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi verilen ziyarette, sağlık çalışanlarının beklentileri paylaşıldı. Ziyaretlerde Durmuş ve Dural’a, Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay da eşlik etti.

Durmuş ve Dural, Konya Şubesi’nin Kadınlar Komisyonuyla da bir araya geldi. Toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi verilen toplantıda, Kadınlar Komisyonu üyeleri sahadan gelen memnuniyet ve teşekkürleri Genel Başkan Durmuş ile paylaştı.

 

 

PAYLAŞ :