AFAD, Memur-Sen Personeline Afetle Mücadele Eğitimi Verdi
02 Nisan 2021, Cuma

2021 AFAD eğitim yılı kapsamında, Memur-Sen Konfederasyonu ve Memur-Sen’e bağlı 11 sendika personeline acil durum ve afetle mücadele eğitimi verildi.

 

Her türlü afet karşısında bireysel olarak donanım kazanmak ve risklere karşı hazırlıklı bulunmak amacıyla düzenlenen eğitim programına Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bayraktutar, Soner Can Tufanoğlu, Mehmet Emin Esen, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve Memur-Sen Konfederasyonu’nda görevli personeller katıldı.

 

Eğitimden önce protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, gerçekleştirilen eğitimin, hayatımızın en kritik anlarına büyük katkılar verebileceğini belirtti.

Durmuş, “Burada görülen eğitim oldukça önemli. Yakın gelecekte yaşanabilecek her türlü afete karşı, ne yapmanız gerektiğine dair bilgi sahibi olabilecek, hem kendi hayatınızı hem de ailenizin hayatını daha bilinçli bir şekilde koruyabileceksiniz. Bu oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilecek bu eğitimin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğinin altını çizen Durmuş, eğitimi gerçekleştiren AFAD’a teşekkürlerini iletti.

Bozkurt’tan Farkındalık Vurgusu
AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt ise yaptığı konuşmada farkındalık vurgusu yaptı.

AFAD olarak imzalanan protokollerle eğitim amacıyla 4 milyon 800 bin kişiye ulaştıklarını hatırlatan Bozkurt, gerek işyerlerinde gerekse vatandaşa eğitimleriyle ulaştıklarının altını çizdi. Bozkurt hedeflerinin 51 milyon olduğunu ifade ederek, “Bu eğitimlerimizin yanı sıra eğitici eğitimleri de vereceğiz. Sizlerin de gayreti ve farkındalığıyla bu hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.

PAYLAŞ :