KPDK'dan 2 Önemli Adım
30 Mart 2021, Salı

2021 yılı ilk Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında, gündemde yer alan iki konu hakkında da önemli adımlar atıldı.

"Sözleşmeli personel" ile "Görevde yükselme ve unvan değişikliği" başlıklı gündem maddelerinin ele alındığı toplantıda, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeli personel istihdamına dair sorunlar ve kadro talebine ilişkin değerlendirme yanında, görevde yükselme ve unvan değişikliği konusunda kurumların uygulamaları arasındaki farklılığı, personelin beklentileri ile sınavların periyodik bir düzende yapılması talebini ifade etti.

Genel Başkan Yalçın, “Sözleşmelilik noktasında sorunları, tepkileri, talepleri ve nihayetinde kadro teklifimizi bütün yönleriyle ele alacak bir çalışma yapılması gerekir” ifadesini kullanırken, görevde yükselme ve unvan değişikliğinde sorunların tespiti de çözümü de sanılandan kolay, yükselme ve unvan değişikliği imkanı artırılsın, sınavlarda periyodik aralıklarla yapılsın” beyanında bulundu.

Toplantının sonunda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yapılan değerlendirmede KPDK’nın aldığı kararlar paylaşıldı. Söz konusu kararlarla ilgili olarak Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

"KPDK'da resmi gündem olan 2 başlıkta da önemli adım atılmış oldu.
1- Sözleşmeli İstihdamı tüm yönleriyle inceleyecek bir komisyon kurulacak. Taraf temsilcileri çalışmaya katılacak.
2- Görevde Yükselme/Ünvan Değişikliği Sınavları için 3 yılı aşmamak üzere düzenleme yapılacak.”

PAYLAŞ :