Afyonkarahisar İl Divan Toplantısı Yapıldı
29 Mart 2021, Pazartesi

Afyonkarahisar Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’na Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural katıldı. 

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Sağlık-Sen’in 1995 yılından bu yana hakça paylaşım ve adalet mücadelesini sürdürdüğünü söyledi. 


Teşkilatla omuz omuza verince mücadelelerinin hedefe ulaşacağına gönülden inandıklarını vurgulayan Baki, "Emek mücadelesinin bayrağını omuz omuza taşıyoruz. Yolumuz alın teri mücadelesinin yoludur, yolumuz müreffeh yarınların yoludur” diye konuştu. 
Sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmesi gerektiğini kaydeden Baki, “Sağlık çalışanlarımızın sorunlarını ve taleplerini siyasi irade ve bürokrasi görmezden gelmemeli. Unutulmamalıdır ki; sağlık çalışanları sağlıklı yarınların teminatıdır” dedi. 


Genel Başkan Yardımcısı Dural: Model Önerimizi Yetkililerle Paylaştık

Döner sermaye sistemiyle ilgili hazırladıkları model önerisini yetkililerle paylaştıklarını söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, “Döner sermaye sistemiyle ilgili hakkaniyetli ve adaletli bir sistemin oluşması için model önerimizi yetkililerle paylaştık. Sorun üreten bir sistemden asla memnuniyet beklenemez. Aksine sağlık sistemine ve verilen mücadeleye zarar verir” şeklinde konuştu.
Sözleşmeli istihdam modelinin sağlık çalışanları arasında çalışma barışını bozduğunu söyleyen Dural, “Sözleşmeli personel uygulaması 2021 Türkiye’sine yakışmayan bir sistem. Sözleşmeli personel uygulamasına son verilerek, tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmelidir”  ifadelerini kullandı.  


Afyonkarahisar Şube Başkanı Hız: Sağlık Çalışanları Mücadeleden Geri Durmuyor

İl Divan toplantısında konuşan Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Türkiye’nin umudu olduğunu söyledi. Her koşulda sağlık çalışanlarının mücadele etmekten geri durmadığını kaydeden Hız, şu ifadeleri kullandı: “Sağlık çalışanları her zaman milletimize derman olmak için çalışıyor. Dağ bayır demeden ellerini milletimize uzatıyorlar. Bu uğurda can bile veriyorlar. Bu fedakarlığı ve azmi kimse görmezden gelemez, gelmemelidir. Çünkü sağlık çalışanları yarınların hayat sigortasıdır.”

PAYLAŞ :