“Hak Kayıplarının Önüne Geçmek Siyasi İradenin Asli Görevidir”
28 Mart 2021, Pazar

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ücretlerinin eridiğine dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Yaşanan hak kayıplarının, adaletsizliklerin ve hakkaniyetsizliklerin önüne geçmek siyasi iradenin asli görevidir” dedi.

Sağlık-Sen Aydın, İstanbul 1 No’lu, İstanbul Üniversiteler ve İstanbul 6 No’lu (AÇSHB) şubeleri tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’nda Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, teşkilat mensuplarına hitap etti.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının pandemiyle birlikte birçok sorunla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Durmuş, siyasi iradenin çalışanların sorunlarına duyarsız kalmaması gerektiğini kaydetti. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ücretlerinin eridiğini söyleyen Durmuş, “Pandemiyle mücadele sürecinde sosyal hizmet çalışanlarımız 10-14 günlük karantina ile çalıştı. Sağlık çalışanlarımız zaten cephenin en ön safında. Bu mücadeleyi görmezden, duymazdan gelmek en başta verilen mücadeleye zarar verir. Yaşanan hak kayıplarının, adaletsizliklerin ve hakkaniyetsizliklerin önüne geçmek siyasi iradenin asli görevidir” diye konuştu.

“Sağlık Çalışanlarının Yüzde 80’ninden Fazlası Tükenmişlik Hissi Yaşıyor”

Sağlık-Sen’in yaptığı saha araştırmalarına göre sağlık çalışanlarının motivasyonlarının düştüğünü ifade eden Durmuş,“ Döner sermaye adaletsizliği, ağır iş yükü ve şiddet gibi sorunlardan dolayı sağlık çalışanlarının yüzde 80’ninden fazlası tükenmişlik hissi yaşıyor. Bu durum sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarına zarar veriyor. Sağlık-Sen teşkilatı olarak bu sorunların çözümü için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Baki: Mücadelemiz; Adalet, Eşitlik, Hakkaniyet Mücadelesi

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Sağlık-Sen’in 1995 yılından bu yana istikametten şaşmadan mücadelesini sürdürdüğünü dile getirerek, "Bizler mücadelemizi her alanda sürdürüyoruz. Hem sahada hem masada sorunlarımızı gür şekilde haykırıyoruz. Bu tek başına yapılabilecek bir iş değildir. Bunu yaparken 250 bini aşkın üyemizin ve 700 bini aşkın sağlık çalışanımızın haklarını düşünüyoruz. Kurulduğumuzda hangi değerlere sahipsek bugünde aynı değerlerin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz.  Bizim mücadelemiz; adalet, eşitlik, hakkaniyet, emek ve alın teri mücadelesi" diye konuştu

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Bu Mücadele Amacına Ulaşacaktır

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise Sağlık-Sen’in büyük bir sorumluluk bilinciyle mücadele ettiğini söyleyerek, “Sağlık-Sen teşkilatı yaşanan adaletsizliklere karşı mücadelesini hem sahada hem de masada sürdürüyor. İllerde şube yöneticilerimiz, Ankara’da genel merkez yöneticilerimiz sorunların çözümü için gece gündüz çalışıyor. Sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Aydın Şube Başkanı Karaer: Alın Terinin Karşılığından Başka Bir Şey İstemiyoruz

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin karşılığından başka bir şey istemediğini belirten Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, şu ifadeleri kullandı: “Sağlık-Sen ailesi olarak bu zorlu süreçte nerede bir sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa onun üzüntüsüne ortak olmak, dertleriyle dertlenmek, sorunlarına çözüm, yaralarına merhem olmak için mücadele ediyoruz.”

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Caner: Sağlık Çalışanlarının İsteği Rahat Nefes Almak

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner de salgın döneminde sağlık çalışanlarının yükünün her geçen gün arttığına dikkat çekti. Sağlık emekçilerinin uykusuz ve yorgun şekilde ter akıttığını söyleyen Caner, “Sağlık çalışanlarının bu mücadelesine biz şahidiz, milletimiz şahit, yetkililer şahit. Sağlık çalışanlarının isteği sorunlarının çözüme kavuşarak, rahat bir nefes almak. Sağlık çalışanlarımızın rahat nefes alması, haklarının teslim edilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı Çor: Üniversite Hastanelerinin Sorunları Giderek Derinleşiyor

Üniversite hastanelerinde yaşanan sorunların giderek derinleştiğini belirten İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, devamında şunları söyledi: “Üniversite hastanelerinde sağlık çalışanlarımızın anayasal hakları olan mazeret tayinlerine bile müsaade edilmiyor. Çakılı kadro ile çalışıyorlar. Bu 2021 Türkiye’sine yakışmayan bir durum. Bu sorunlar için YÖK bir an önce adım atmalıdır. Sorunları kulak ardı etmemelidir.”

İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı Ergül: Aynı Kurumda 10 Farklı İstihdam Modeli Var

Sosyal hizmet çalışanlarının pandemi sürecinde yoğun bir tempoyla çalıştığını söyleyen İstanbul 6 No’lu (AÇSHB) Şube Başkanı Murat Ergül, “Pandemiyle birlikte huzurevleri, çocuk esirgeme kurumları, rehabilitasyon merkezleri, sığınma evleri gibi toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik hizmet veren sosyal hizmet çalışanlarımız insanüstü bir performans gerektiren, aile yaşamını tamamen bitiren 10-14 günlük kesintisiz karantina mesaisi yaptılar. Karşılığında da hiçbir ilave ücret almadılar. Aynı kurumda aynı işi yapan çalışanlar arasında 10 farklı istihdam modeli ve 10 farklı ücret tipi var. Böyle bir modelin eşitlik, hakkaniyet ve adalet barındırması mümkün değildir” dedi.

Toplantıya Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatcı, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz ve Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz katıldı.

PAYLAŞ :