“Biz Mücadele Etmekle Yükümlüyüz”
22 Mart 2021, Pazartesi

Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şubesi’nin İl Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, “Sağlık-Sen teşkilatları dün olduğu gibi bugünde sahada mücadele ediyor, ter döküyor. Biz mücadele etmekle yükümlüyüz. Çünkü onurlu bir yürüyüşün, erdemli duruşun adıyız” dedi.

Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık-Sen’in sendikal mücadelenin yanı sıra mağdurun ve mazlumun yanında, zulmün karşısında durduğunu ifade etti. 2009 yılında yetkiyi aldıklarını ve bu zamana kadar birçok kazanıma imza attıklarını dile getiren Durmuş, “Sağlık-Sen teşkilatları dün olduğu gibi bugünde sahada mücadele ediyor, ter döküyor. Bu mücadele ile onlarca kazanıma imza attık yine atacağız. Biz mücadele etmekle yükümlüyüz. Çünkü onurlu bir yürüyüşün, erdemli duruşun adıyız” diye konuştu.

Genel Başkan Durmuş:  Sorunları Her Yetkili Biliyor

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı sorunları her yetkilinin bildiğini dile getiren Durmuş, “Biz yaşanan en ufak sorunu dahi yetkililere iletiyoruz. Çünkü yaşanan en ufak sorun ileride daha da derinleşiyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını yıpratan, tükenmişliğe götüren her sorunu çözüm önerileriyle birlikte yetkililerle paylaştık. Önümüzde Toplu Sözleşme süreci var. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yüzlerinin gülmesi için irademizi ve gücümüzü ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Baki: Kimse Sorumluluk Almaktan Kaçmamalı

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki de sağlık çalışanlarının her hal ve şartta insana dokunmaktan geri durmadığını belirtti. Baki, sağlık çalışanlarının sorunlarının alkış ve takdirle çözülemeyeceğini kaydederek, “Alkış sorunları çözmeye, haksızlıkları gidermeye yetmez, yetmiyor. Bunun da böyle bilinmesini istiyoruz. Fedakarca mücadele eden sağlık çalışanlarının sorunlarını görmezden gelmek kimseye fayda sağlamaz. Bunun için kimse sorumluluk almaktan kaçmamalı” dedi.

Şube Başkanı Özdemir: Ezberleri Bozan Sivil Toplum Kuruluşuyuz

Ezberleri bozan bir sivil toplum kuruluşu anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Selçuk'tan Bergama'ya, Karaburun'dan Kiraz'a kadar 112 istasyonlarından, hastanelere, aile sağlığı merkezlerinden toplum sağlığı merkezlerine kadar tüm sağlık emekçilerinin sorunlarına çözüm üretmek, yaralarına merhem olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet kurumlarındaki paydaşlarımızı, muhataplarımızı ve yöneticilerimizi sürekli ziyaret ederek sorun ve taleplerimizi iletiyoruz.”

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak Öztop ile Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, il sağlık müdürlüğü ve kurum yöneticileri katıldı.

PAYLAŞ :