Genel Sekreter Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Barutcu Adana Teşkilat Toplantısına Katıldı
13 Mart 2021, Cumartesi

Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen teşkilat toplantısına Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu katıldı.

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Sağlık-Sen’in onurlu ve erdemli mücadelesini 26 yıldır istikametten şaşmadan sürdürdüğünü dile getirerek, “Bizim mücadelemiz; özgürlük, eşitlik, hakkaniyet, emek ve alın teri mücadelesi. Bizim mücadelemiz hakça paylaşımın mücadelesi. Biz bu bilinçle sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadelenin mihenk taşı teşkilatımızdır. Teşkilatımızla omuz omuza verince bu kutlu mücadelenin hedefine ulaşacağına gönülden inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Çalışanları Hep Gülmeli”

Yaşanan mali, özlük ve sosyal sorunların sağlık çalışanlarını yıprattığını dile getiren Baki, sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulundu. Baki, “Sağlık çalışanlarının sorunları alkışla çözülmüyor. Alkışa, eyvallah. Ancak alkış sorunları çözmeye, haksızlıkları gidermeye yetmez, yetmiyor. Bunun da böyle bilinmesini istiyoruz. Şunun da özellikle bilinmesini istiyoruz; sağlık çalışanları Türkiye’nin umududur. Savaşta da barışta da afette de salgında da bu böyledir. Bu nedenle sağlık çalışanlarının sorunları derhal çözülmelidir. Sağlık çalışanlarının şifa dağıtmaktan başka bir düşünceleri, dertleri, tasaları olmamalı. Sağlık çalışanları hep gülmeli” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sağlık Çalışanları Sağlıklı Yarınların Teminatı

Sağlık çalışanlarının pandemiyle birlikte tükendiğini ve yorulduğunu dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı  Yasin Barutcu ise, “Sağlık çalışanları görünmez bir düşmana karşı mücadele veriyor. Bizde onların dertlerine derman bulmak için gece gündüz çalışıyoruz. Döner sermaye, ücret adaletsizliği, sözleşmelilerin kadro sorunu gibi çözüm bekleyen sorunlar var. Pandemi ile korakor mücadele eden sağlık çalışanları birde bu sorunlar altında eziliyor. İşte biz bu sorunların çözümü için hem sahada hem de masada mücadele ediyoruz. Çünkü inanıyoruz ki; sağlık çalışanları sağlıklı yarınların teminatıdır” değerlendirmesinde bulundu

Şube Başkanı Nennioğlu: Sorunları Haykırmaya Devam Edeceğiz

Teşkilat olarak Adana’nın dört bir yanında mücadele eden sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadıklarını belirten Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu da, “Pandemi süreci dahil sürekli sağlık çalışanlarımızın yanındaydık. Onların sorunlarının çözümü için mücadele ediyoruz. Kimse sağlık çalışanlarının sorunlarını görmezden gelemez, taleplerini kulak ardı edemez. Bu sorunlar çözülene kadar haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantıya Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet ve çok sayıda teşkilat mensubu da katıldı.

 

 

PAYLAŞ :