Veriler Ülkemizde Sağlık Çalışanı Sayısının Az Olduğunu Gösteriyor
13 Kasım 2020, Cuma

Hızlı bir şekilde sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğini söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Ağır iş yükü altında çalışan sağlık çalışanlarımızın iş yükü pandemiyle daha da arttı. Bütün veriler ülkemizde sağlık çalışanı sayısının az olduğunu gösteriyor. Bunun için sağlık çalışanı sayısının mutlaka artırılması gerekiyor” dedi.

Sağlık-Sen Konya Şubesi ve Konya Üniversiteler Şubesi’nin ortak düzenlediği teşkilat toplantısında Genel Başkan Semih Durmuş, teşkilat mensuplarına hitap etti. Durmuş, sendikacılığın mücadele zemini olduğunu belirterek başladığı konuşmasına, "Biz bir araya gelip beraber hareket edersek mücadele yerine getirilir. Bugün Sağlık-Sen 250 bini aşan üye sayısıyla sendikal mücadeleyi yerine getiriyor. Biz bu sorunların çözülmesi için çalışıyoruz. Bunu yaparken laf olsun torba dolsun sendikacılığı yapmıyoruz. Biz Sağlık-Sen olarak aldanmayan ve aldatmayan sendikacılık anlayışıyla mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Çalışanı Sayısı Artırılmalı”

Sağlık çalışanı sayısının ivedilikle artırılması gerektiğini vurgulayan Durmuş, "İzmir depreminde yine sağlık çalışanlarımız en ön cephedeydi. Salgının başlangıcından bugüne ağır iş yüküne rağmen mücadele ediyorlar. Görüyoruz ki en zor zamanlarda sağlık çalışanlar ısorumluluk alıyorlar. Türkiye de sağlık çalışanı sayısı artırılmalı. 180 saat çalışan ebeler ve hemşireler birde 130 saat nöbet tutmak zorunda kalıyor. Bunu önlemek için ısrarla sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğini söylüyoruz. Her zaman insanımızın yanında olan sağlık çalışanlarımızın sesine kulak verilmeli" diye konuştu.

"3600 Ek Gösterge, Tüm Sağlık Çalışanlarını Kapsayarak Çıkarılmalı"

Birçok konuda sağlık çalışanlarının beklentileri olduğunu söyleyen Durmuş, bu beklentileri ve sorunları tüm yetkililerin bildiğini aktardı. Durmuş devamında şunları kaydetti: "3600 ek gösterge tüm sağlık çalışanlarını kapsayarak çıkarılmalıdır. Sadece hemşireler değil tüm sağlık çalışanları bu haktan yararlanmalı. Sağlık çalışanlarının birçok konuda beklenti içinde olduğunu biliyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Bu beklentilerin altını doldurarak yetkililerle paylaşıyoruz. Bundan şüpheniz olmasın."

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Sağlık Çalışanlarının Fedakârlığını Kimse Görmezden Gelmemeli

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan da, sağlık çalışanlarının sesinin artık duyulması gerektiğini dile getirerek, "Yerelde ki yetkililerde, Ankara’da ki yetkililerde artık sağlık çalışanlarının çığlığını duymalı. Tüm dünya biliyor ki sağlık çalışanları bu süreçte hem mesleki hem de insani olarak en büyük sorumluluğu üstlenmektedir. Gerek doğrudan virüsle mücadelede gerekse virüsü ailelerine taşımamak için verdikleri mücadele ile büyük bir kahramanlık ortaya koymaktadırlar. Bu fedakârlığı ve azmi kimse görmezden gelmemeli” dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Karlıer: Çileyi Sağlık Çalışanları Çekiyor.

Sağlık çalışanlarına verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür eden Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer ise yaşanan zorlu süreçte bütün çileyi sağlık çalışanlarının çektiğini kaydetti

Konya Şube Başkanı Uzunay: Sendikal Mücadele Süreklilik Gerektiriyor

Sendikal mücadelenin sürekliliğinin olduğunu belirten Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, “Sendikal mücadele sorunu veya talebi takip etmekle çözülür. Bir süreklilik olmalı ki sorunlar çözülebilsin. Biz Sağlık-Sen olarak yetkililere sorunları ve talepleri söyledik bitti demiyoruz. Bunun takibini yapıyor ve kazanıma dönüşmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şafak: Sahada Sağlık-Sen Var

Sağlık çalışanları için hem genel merkezin hem de teşkilatların yoğun mücadele ettiğini söyleyen Sağlık-Sen Konya Üniversiteler Şube Başkanı Mithat Şafak, “Pandemi sürecinde herkes gördü ki sahada Sağlık-Sen vardı. Sağlık çalışanları için mücadelemizi herkes biliyor. Temsilci arkadaşlarımız sahada Sağlık-Sen’in sesi oluyorlar. Sahada sesimiz olan temsilci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

Konya’da temaslarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, Konya Üniversiteler Şube Başkanı Mithat Şafak ve beraberindeki heyetle birlikte Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Çiftçi’yi ziyaret etti.

Ziyaretlerde Konya genelinde görev yapan sağlık çalışanlarının gündemindeki konular görüşüldü.

Heyet ayrıca rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olan önceki dönem Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Himmet Bayar’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Konya İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı olarak atanan Gökhan Arıcan’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :