Yetkililer Sağlık Çalışanları İçin Üzerine Düşeni Yapmalı
03 Ekim 2020, Cumartesi

Sağlık-Sen Kilis Şubesi tarafından düzenlenen teşkilat toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının yaptığı fedakârlığın herkes tarafından bilindiğini söyleyerek, ”Sağlık çalışanlarımız her zaman milletimizin derdine derman olmuştur. Şimdi sıra yetkililerde. Sağlık çalışanlarımızın mutluluğu için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli” çağrısında bulundu.

Yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının her koşulda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, pandemi sürecinde de bu sorumluluktan kaçmadıklarını söyledi. Pandemi süreciyle sağlık kahramanlarının yüklerinin giderek arttığını belirten Dumuş, derinleşen sorunlar için adım atılması gerektiğini belirtti.

“Bu Sistemden Geri Adım Atılmalı”

Döner sermaye sisteminde yaşanan sorunun yetkiller tarafından da bilindiğini kaydeden Durmuş, "Döner sermaye sistemindeki adaletsizlik, zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanı arkadaşlarımızın canını yakıyor. Yetkililer hakkaniyetten uzak, adaletten yoksun, köhnemiş ve işlevselliğini yitirmiş olan bu sistemden geri adım atmalı. Çarkları pas tutmuş bu sistemle sağlık çalışanları alın terinin karşılığını alamaz” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Özcan: Sağlık Çalışanlarımız İnsanlara Umut Oluyor

Kilis Şube Başkan Hüseyin Özcan ise sağlık çalışanlarının sınırın her iki tarafında da insanlara umut olduğunu kaydederek, “Sağlık çalışanlarımız hem pandemiyle mücadele ediyor hem de mazlumlara umut oluyor. Bizde sağlık çalışanlarımız için mücadelemizi her alanda sürdürüyoruz” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ile Yusuf Dural, Memur-Sen İl Temsilcisi Bekir Şen, Gaziantep Üniversite Şube Başkanı Cuma Kerkez ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantı öncesi Genel Başkan Durmuş ve beraberindeki heyet, Kilis Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek sağlık çalışanları ile sohbet etti.

PAYLAŞ :