Sağlık-Sen, Sınır Hattında Görev Yapan Sağlık Çalışanlarını Yalnız Bırakmadı
02 Ekim 2020, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Suriye sınır hattında ve sınır ötesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

 

Genel Başkan Durmuş’a Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Yusuf Dural ile Kilis Şube Başkanı Hüseyin Özcan eşlik etti.

Sağlık-Sen heyeti, sabah saatlerindeki Elbeyli Mihti Kaplan Entegre Sağlık Merkezi’ni ziyaret etti. Ardından sınırın öteki tarafındaki Çobanbey Devlet Hastanesi’ni ve 112 Acil Komuta Merkezi’ni ziyaret eden heyet, sağlık çalışanlarının sorunlarını dinleyerek son durum hakkında bilgi aldı.

“Sağlık Çalışanları Paha Biçilmez Bir Fedakârlık Örneği Gösteriyor”

Çobanbey Devlet Hastanesi ziyaretinde temaslarını değerlendiren Genel Başkan Semih Durmuş, sınır hastanelerinde sağlık çalışanlarının savaştan kaçan insanlara umut olduğunu kaydetti. Durmuş devamında şunları söyledi: “Canla başla görev yapan sağlık çalışanlarımız dil, din, ırk, ayrımı gözetmeden görevlerini yerine getiriyorlar. Bu fedakârlık sağlık çalışanlarımızın insan sağlığına verdiği değeri gözler önüne seriyor. Silahların gölgesinde şifa dağıtmak, kendi canından vazgeçip evinden, ailesinden binlerce kilometre uzakta başka canlar için alın teri dökmek paha biçilemez bir fedakârlık örneğidir. Sağlık çalışanları tarihe altın harflerle yazılacak çalışmalara imza atıyorlar. Allah sınırın her iki tarafında görev yapan sağlık çalışanlarımıza güç, kuvvet versin.”

 

Kilis'te temaslarda bulunan Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Yusuf Dural ile beraberindeki heyet, Kilis Valisi Recep Soytürk'ü de ziyaret etti.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :