Sağlık Çalışanları Zorbalıkla Mücadele Edemez
22 Eylül 2020, Salı

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarını ziyaret eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Sağlık çalışanlarımız virüsle mücadele edebilir ama zorbalıkla, şehir eşkiyalarıyla asla mücadele edemez" dedi.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralılardan birinin hayatını kaybettiği haberi üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık çalışanlarına saldırdı. Sağlık çalışanları, gözü dönmüş gruptan kendilerini bir bölüme atarak kurtuldu.

Olayın ardından hastaneyi ziyaret eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanları yine kendi canlarını ortaya koyarak mücadele ederken hasta yakınları tarafından canlarından oluyordu. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan bu menfur olay aslında tüm sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetin özeti mahiyetinde. Bu duruma kayıtsız kalmak mümkün değildir” diye konuştu.

“Yasalar Adaletin Tesisi İçin Vardır”

Yaşanan şiddet olaylarına karşı tüm paydaşların ortak mücadele etmesi gerektiği çağrısında bulunan Durmuş, “Sağlık çalışanlarını ve sağlık sistemini tehdit eden bu sorun karşısında herkesin ve her kurumun elbirliği ile mücadele etmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanları bu durumu hak etmiyor; verilen emeğin, gösterilen fedakârlığın, yürütülen üstün çabanın karşılığı şiddet olmamalı. Bu nedenle, adli süreçlerde şiddet uygulayanlara ödüllendirir gibi sözde cezalar verilmemeli. Yasalar adaletin tesis edilmesi için vardır. Bu yüzden Nisan ayında çıkarılan Sağlıkta Şiddet Yasası tavizsiz ve kati bir şekilde uygulanmak zorunda” ifadelerini kullandı.

“Adli Sürecin Sonuna Kadar Takipçisiyiz”

Yaşanan menfur olaya karşı adli sürece müdahil olacaklarını kaydeden Durmuş, saldırganların en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerinin altını çizdi. Durmuş devamında şunları kaydetti: “Olayın ardından şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarımızı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Şiddet sağlık çalışanlarımızın makûs talihi değildir. Bunun için özellikle bugün çok daha ihtiyaç duyduğumuz sağlık çalışanlarımızın yanında olmalıyız, destek olmalıyız. Sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmak her şeyden önce vicdanın gereğidir.”

 

 

 

 

 

 

 

PAYLAŞ :