"Yorgun Sağlık Çalışanlarının Taleplerine Karşılık Verilmeli"
12 Eylül 2020, Cumartesi

Sağlık çalışanlarının giderek yorulduğunu ve yıprandığını dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Bugün yapılması gereken yorgun sağlık çalışanlarının haklı taleplerine karşılık vermektir. Kimse üzerinden sorumluluk atmasın. Bu sorunların çözülmesi, sağlık çalışanlarının yüzlerinin gülmesi gerekiyor" dedi.

Sağlık-Sen İstanbul 1 No’lu, İstanbul 2 No’lu, İstanbul Üniversiteler, İstanbul 5 No’lu (112) ve İstanbul 6 No’lu (AÇSH) şubelerinin ortak düzenlediği İl Divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, yaşanan pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının sorunlarının ivedi bir şekilde çözülmesi gerektiğini belirtti. Sahada COVID-19’a karşı asıl mücadeleyi sağlık çalışanlarının yürüttüğünü ifade eden Durmuş, “Hem pandemiyle hem de sorunlarla boğuşan yorgun sağlık çalışanlarının haklı talepleri artık karşılık bulmalı” çağrısında bulundu.

Sağlık çalışanlarına karşı hakaret ve darp olaylarının arttığına vurgu yapan Durmuş, “Şiddet olaylarında genelde COVID-19 hastalarının ya da hasta yakınlarının olduğunu görüyoruz. Bu durumun kabul edilmesi mümkün değil. Şiddeti uygulayanlara karşı asla ama asla müsamaha gösterilmemeli. Yasal ve vicdani bütün mekanizmalar tavizsiz işletilmeli” diye konuştu.

“İsteğimiz Sistemin Yeniden İnşa Edilmesi”

Durmuş, döner sermaye adaletsizliğinin gün geçtikçe derinleştiğini vurguladı. Yetkililerin sistemi adaletli hale dönüştürmesi gerektiğini dile getiren Durmuş, “Sistem artık alarm veriyor. Sistemin yeniden adaletli hale getirilmesi için çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar sonucunda adil ve hakkaniyetli sistemin oluşması için model önerisini oluşturarak, paydaşlarımızla paylaştık. Görüyoruz ki sorun günü kurtarmak için atılan adımlarla da işlemiyor. Bizim isteğimiz hak gaspının olmaması ve çalışanın bir damla alın terinin hakkını alması. İsteğimiz model önerimiz doğrultusunda sistemin yeniden inşa edilmesidir. Bunun için tüm çabamızla mücadele edeceğiz ve bu sorunu da tarihin çöplüğüne atacağız” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Baki: Biz Masada Farklı, Sahada Farklı Konuşmadık

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ise sağlık çalışanlarının sesini duyurmak için mücadele ettiklerini söyleyerek, “Biz sahada ne konuşuyorsak yetkililerle de aynı dille konuşuyoruz. Bazı sendikacılar sahada farklı, masada farklı konuşuyor. Çok şükür biz onlardan olmadık. Yıllardır bu şiarla mücadele eden Sağlık-Sen’i, bu erdemli teşkilatı yürekten kutluyorum” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: İnanarak Mücadele Ediyoruz

Sağlık-Sen’in büyük bir aile olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, “Fedakâr sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları için mücadele ediyoruz. Sorunların çözümü için inanarak çalışıyoruz” diye konuştu.

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Caner: Üyelerimizi Yalnız Bırakmadık

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner’de, pandemi sürecinde bazı sendikacıların sahadan kaçtığını belirterek, “Pandemi sürecinde bazı sendikaları sağlık çalışanlarının yanında hiç görmedik. Sağlık çalışanları bu süreçte kimin yanlarında durduğunu görmüş ve üye sayısını artırarak Sağlık-Sen’imizi İstanbul’da yeniden yetkili kılmıştır. Bizlerde bu güvene layık olabilmek adına gereken tüm tedbirlere uyarak hem teşkilatımızı hem üyelerimizi bir an olsun yalnız bırakmadık. Düzenli olarak kurumlarımızı ziyaret ederek ikramlarda bulunduk ve adaletsiz ek ödeme sistemine karşı basın açıklaması yaparak sesimizi yükselttik” dedi.

İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Öztürk: Sağlık Çalışanlarının Fedakârlığı Görmezden Gelinemez

Sağlık çalışanlarının pandeminin ilk gününden bu yana çocuklarını haftalarca göremediğini dile getiren İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, “Sağlık çalışanları yaşanan süreçte fedakârlıklarıyla, insan hayatının kutsallığına olan inancıyla görevlerini yerine getirdi. Kimse bu fedakârlığı görmezden gelemez. Yetkililer üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli” diye konuştu

İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı Çor: Üniversite Hastanelerinin Sorunları Pandemiyle Daha da Arttı

Üniversite hastanelerinde birçok sorunun olduğunu dile getiren İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor’da, sorunların pandemiyle birlikte daha da derinleştiğini vurguladı. Çor devamında şunları kaydetti: “Üniversite hastanelerinde bulunan sorunları yetkililerin görmesi gerekiyor. Yapısal ve mali sorunların yanında ağır iş yükü gibi sorunlar artık çözüme kavuşturulmalı. Biz bunların çözümü için önerilerimizi ortaya koyuyoruz.”

Toplantıya İstanbul 5 No’lu (112) Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, İstanbul 6 No’lu (AÇSH) Şube Başkanı Murat Ergül ve teşkilat mensupları katıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :