Yetkimiz Bir Kez Daha Tescillendi
04 Eylül 2020, Cuma

Memur sendikalarının 2020 yılı üye sayıları Resmi Gazete’de yayınlandı. 253 bin 520 üye sayısıyla Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet kolundaki yetkisini perçinledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2020 Eylül İstatistikleri Hakkında Tebliğ" bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yayınlanan verilere göre üye sayısını 253 bin 520’ye yükselten Sağlık-Sen, bu yılda sağlık ve sosyal hizmet kolunun en büyük sendikası ve 12’inci kez genel yetkili sendikası olduğunu tescilledi.

Yayınlanan tebliğde, sağlık ve sosyal hizmet kolunda sendikalı olanların yüzde 40’dan fazlasının Sağlık-Sen’e üye olduğu belirlendi.

Genel Başkan Durmuş: Teşkilatımıza Gönülden Teşekkür Ediyorum

Yayınlanan tebliğ sonrası açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık-Sen’in geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirterek, ”Teşkilatımıza, temsilcilerimize ve ülkemizin fedakâr sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için tüm teşkilatımızla birlikte, geçmişten aldığımız güçle geleceğe mührümüzü vurmaya kararlıyız. Bu inanç ve azimle önümüze çıkan engelleri hep birlikte aşarak yeni kazanımların altına imzamızı atacağız. Biz kez daha tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” dedi.  

PAYLAŞ :