“SAĞLIK ÇALIŞANLARI YETERLİ VE DENGELİ BESLENMELİ”
11 Nisan 2020, Cumartesi

Ankara’da COVİD-19 mücadelesini sürdüren sağlık çalışanlarını kaldıkları misafirhanelerde ziyaret eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, bazı misafirhanelerde sağlık çalışanlarının yeterli ve dengeli beslenemediğini dile getirerek, ”Sağlık çalışanlarımızın öğünlerini sandviç ve poğaça ile geçirmesine razı değiliz" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan’ında eşlik ettiği ziyarette, sağlık çalışanları ile sohbet edilerek durumları hakkında bilgi alındı.

Şikâyet ve önerileri de dinleyen Durmuş. "Ziyaret ettiğimiz misafirhanelerin bir kısmında  arkadaşlarımız yeterli ve dengeli beslenemediklerini dile getirdiler.  COVİD-19 Pandemisi ile savaşan sağlık çalışanlarımızın bu zorlu süreçte bağışıklık sisteminin güçlü kalması için kalori ve protein değeri yüksek besinler alması çok önemli.  Gecesini gündüzüne katarak görev yapan arkadaşlarımızın yemek sorunu çözülmeli. Bu noktada Sağlık-Sen olarak üzerimize düşeni yerine getireceğimiz gibi tüm kurum ve kuruluşları bu hususta sorumluluk almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

PAYLAŞ :