“Sağlık Çalışanları Kontrol Noktalarında Görevlendirilmemeli”
10 Nisan 2020, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının kontrol noktalarında görevlendirilmemesi gerektiğini belirterek, “En son Çorum’da bir sağlık çalışanı arkadaşımız trafik kontrol noktasında kamyonet çarpması sonucu yaralandı.  Sahada personel eksikliğinin olduğu bu dönemde sağlık çalışanı arkadaşlarımız asli görevlerini yapmalıdır” dedi.

Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan ve beraberindeki heyet, Ankara Kayaş ve İstanbul yolu üzerinde COVİD-19 ile mücadele kapsamında kurulan sağlık kontrol noktalarında ateş ölçümü yapan sağlık çalışanları ile polis ve jandarma ekiplerini ziyaret etti. Sağlık çalışanlarının şikâyet ve taleplerini dinleyen Durmuş, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, sağlık çalışanlarının bu sürecin ateş hattı neferleri olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının trafik kontrol noktalarında görevlendirilmesinin büyük riskler taşıdığını belirten Durmuş, “İş yükü ve risk oranları fazla olan sağlık çalışanlarımız asıl görevlerini yapmalıdır” diye konuştu.

 “Sorunların Bilincindeyiz”

Her zaman sağlık çalışanlarının yanlarında olduklarını dile getiren Durmuş, “Sahada önemli sorunlarla karsı karşıya kalındığının bilincindeyiz. Tüm teşkilatımızla bu sorunların çözümü hususunda çalışmalar yapıyoruz. Sağlık çalışanları gibi güvenlik görevlisi arkadaşlarımız da büyük özveriyle çalışıyorlar. Hep birlikte salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ :