“GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI ERTELENMELİ”
17 Mart 2020, Salı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ile Koronavirüse karşı alınan tedbirler çerçevesinde,19 Nisan’da yapılacak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın ertelenmesi konusunu görüştü.

Ziyarette sahadan gelen sorun ve talepleri Genel Müdür İslamoğlu’na ileten Genel Başkan Durmuş, sağlık çalışanlarının Koronavirüse karşı yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, “Yoğun çabalarımızla 19 Nisan 2020 tarihinde yapılacak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın ileri bir tarihe ertelenmesi gerekiyor. Büyük fedakârlıklarla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın talebi bakanlık nezdinde dikkate alınmalı” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarının iptal edilen izinlerini de gündeme getiren Durmuş, “Çocuğu kreş yaşında olan anne, kronik hasta, hamile, engelli ve 60 yaş üstü sağlık çalışanlarımıza izin hakkı sağlanmalı. Bu arkadaşlarımızın mağduriyeti giderilmeli. Biz biliyoruz ki sağlık çalışanlarımız bu mücadelenin en ön safında yer alıyor”  ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Semih Durmuş’a Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural da eşlik etti.

PAYLAŞ :