Genel Başkanımız Memiş’ten Çocuk Hastalara Ziyaret
10 Mart 2016, Perşembe

Genel Başkanımız Metin Memiş, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Hastanede kanser tedavisi gören çocuklarla sohbet eden Genel Başkanımız Memiş, çocuk hastalara çeşitli hediyeler verdi. Kanserin zor bir hastalık olduğunu, bütün diğer hastalar gibi kanser hastalarının da sevgiye, morale ihtiyacı olduğunu söyleyen Memiş, “Bugün küçük yaşta bu hastalıkla tanışmış çocuklarımızı ziyaret ederek onlara moral vermek istedik. Bu çocuklarımız aileleriyle zor bir süreç yaşıyor. Allah yavrularımıza acil şifalar, ailelerine de sabır ve kolaylıklar versin” şeklinde konuştu. 

Kanserin günümüzün en tehlikeli hastalıklarından olmasına karşın, tedbir alındığı ve erken teşhis edildiğinde bu tehlikenin azaltılabildiğine dikkat çeken Memiş, toplumsal farkındalığın oluşturulmasına yönelik geliştirilen projelerin artırılması ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Bilinçlendirici çalışmaların kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Memiş, hastalığın başlamasına ve gelişmesine neden olan alkol, uyuşturucu, sigara gibi maddelerden uzak durulmasının da önemli bir aşama olacağını kaydetti.
 

Ziyarette Ankara 1 No'lu Şube Başkanımız Şenol Şahin ve şube yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

 

 

PAYLAŞ :