AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANLARININ SORUNLARI ELE ALINDI
20 Şubat 2020, Perşembe

Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) tarafından düzenlenen arama konferansında aile sağlığı çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri sahadan gelen çalışanlarla masaya yatırıldı.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, ‘Sağlık Çalışanlarının Görev Tanımlarının Belirsizliği ve Çalışma Yaşamına İlişkin Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerileri’ arama konferansları ile tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının ele alındığını belirterek, “Yaptığımız çalışmaların hepsini yetkililere iletiyoruz. Biz sahada çalışan insanların dertlerini dile getiriyoruz. Bu bizim sorumluluğumuz. Bugün sağlık alanında dezavantajlı durumda olan aile sağlığı çalışanları ve kamu dışı sözleşmeli aile sağlığı çalışanlarının sorunlarını masaya yatırdık. Biz sorunların olduğunu biliyoruz ama yetkililere bunu çözüm önerileriyle birlikte sunmak zorundayız.  Sorunları sahada yaşayan çalışanlarla birebir tespit ediyor ve sorunlara çözüm bulmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Birçok sorunun gündeme getirildiği arama konferansının moderatörlüğünü SASAM Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın yaptı.

Programa Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, SASAM Koordinatörü Mehmet Karataş ve aile sağlığı çalışanları katıldı.

PAYLAŞ :