SAĞLIK-SEN AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDI
19 Şubat 2020, Çarşamba

Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) tarafından, Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen arama konferansında aile hekimlerinin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Programda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, Sağlık-Sen olarak aile hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının sorunlarını Toplu Sözleşmede, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda (KPDK), Kurum İdari Kurulu’nda (KİK) TBMM’de ve Bakanlıkta her fırsatta gündeme getirdiklerini belirtti. Sağlık hizmetinde çok farklı meslek grupları olduğunu ve bunların hepsinin kendi içinde farklı sorunları olduğunu belirten Abdülaziz Aslan, bu meslek grupları özelinde sorunların tespiti noktasında arama konferansları yaptıklarını ve  yapmaya devam edeceklerini ifade etti. SASAM’ın koordinasyonunda gerçekleşen “Sağlık Çalışanlarının Görev Tanımlarının Belirsizliği ve Çalışma Yaşamına İlişkin Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerileri” programlarının önemine değinen Aslan, çalışmaların sonrası sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporları yetkili kurumlarla paylaşacaklarının da ifade etti.

Aile hekimlerinin sahadaki sorunlarının dile getirildiği ve sorunların çözümlerinin konuşulduğu arama konferansının moderatörlüğünü SASAM Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydin yaptı.

Programa Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan ve Abdülaziz Aslan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara 6No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, SASAM Koordinatörü Mehmet Karataş katıldı.

PAYLAŞ :