“SENDİKACILIK ANLAYIŞIMIZDA HAYAL ALIP SATMAK YOK”
10 Şubat 2020, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, akıllıca planlanmış, usulünce mücadelesi verilmiş, zamanı ve zemini olgunlaşmış her talebin karşılık bulacağına inandığını belirterek “Bizim sendikacılık anlayışımızda hayal alıp satmak, boş vaatler vermek yoktur” dedi.

Sağlık-Sen Burdur Şubesi’nin düzenlediği İl Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş,  en geniş sayıdaki sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını ilgilendiren ana konulara yoğunlaştıklarını ve teker teker sonuç aldıklarını ifade etti. Özellikle sağlık çalışanlarının sorunlarının başında adaletsiz döner sermaye sistemi geldiğini belirten Durmuş, “Döner sermaye sisteminde çok ciddi manada ücret adaletsizlikleri var. Uygulama olarak zamanında çıktığında sağlıktaki dönüşümün sihirli değneği olarak kullanılmış ve birçok sorunu da çözmüştü. Ama bugün gelinen nokta itibariyle baktığımızda sağlık çalışanlarının arasında ücret olarak ciddi manada uçurum oluşmasına sebep olmuş durumda. Göreve başladığımız da hemen bir döner sermaye komisyonu oluşturduk. Bakanlıkta çalışan ve sahada bulunan arkadaşlarımızdan oluşan komisyon yeni bir teklif üzerinde çalıştı ve teklifi yetkililere ilettik. Bizim önceliğimiz adaletli bir yönetmeliği hazırlayarak bu adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Bakanlık Eylem Planını Hayata Geçirmeli”

Durmuş, sağlıkta şiddet olaylarının giderek arttığına dikkat çekerek, “Aşırı iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarımız birde şiddet olaylarıyla burun buruna geliyor. Artık şiddeti önlemek için alınan önlemlerinde yeterli olmadığını görüyoruz. Sağlık Bakanlığı biran önce şiddeti önleyecek bir eylem planını hayata geçirmeli” şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Ozan: Sağlık Çalışanlarımıza Teşekkür Ediyorum

Burdur Şube Başkanı Mehmet Faruk Ozan ise, Burdurlu sağlık çalışanlarının Elazığ ve Malatya’da büyük çaba gösterdiğini söyleyerek, “Geçtiğimiz günlerde Elazığ ve Malatya’da bir deprem felaketi yaşandı. Olayın duyulmasıyla il sağlık müdürümüzün koordinasyonunda harekete geçtik. UMKE görevlilerimiz hazırlıkların ardından bölgeye giderek bir hafta arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Burada görevleri boyunca hakkıyla ilimizi temsil ettiler. Tüm Türkiye’den gelen diğer ekipler gibi alınlarının akıyla tekrar geri döndüler. Burada görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

İl Divan toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Memur-Sen Burdur İl Temsilcisi Murat Bulut,  Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay ve Burdur İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören katıldı.

 

 

PAYLAŞ :