“DİYARBAKIR ANNELERİNİN YANINDAYIZ”
31 Ocak 2020, Cuma

Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve beraberindeki heyet, çocuklarının dağa kaçırılması nedeniyle 151 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.

Genel Başkan Semih Durmuş geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından düzenlenen Mehmet Akif İnan Ödül Töreninde ‘Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Diyarbakır Annelerine ödülü takdim etti.

“Annelerin Yürek Yangınını Tüm Dünya Gördü”

Genel Başkan Semih Durmuş yaptığı açıklamada, başlatılan eylemin toplumun her kesimini derinden etkilediğini belirterek, "Sesimizin ulaştığı herkes bunu bilsin ki burada bulunan annelerin tek dertleri yavrularının kaçırılması ve kendilerinden çalınmasıdır. Adını Halkların Demokratik Partisi koymuş olan bir parti kesinlikle bu milleti temsil etmiyor. Bu annelerin feryadına ses verilmeli ve anneler yavrularına kavuşturulmalıdır. Hiçbir ideoloji, hiçbir sistem annesini yavrusundan kopartacak bir sitem olamaz. Biz bu istemi lanetliyoruz ve bütün dünya bunu duysun istiyoruz” diye konuştu.

“İnşallah Bu Mücadele Amacına Ulaşacaktır”

Yapılan konuşmanın ardından annelere yılın anneleri ödülünü takdim eden Durmuş, “Biz bu ödülü sendikamızın kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan'ın hatırına veriyoruz. O büyük dava insanıydı Türkiye'de gerçekten çalışanların ve insan haklarının savunucu olmuştur. Büyük liderimizin hatırına jüri özel ödülünü taktim ediyorum. İnşallah bu mücadele amacına ulaşacaktır ve anneler çocuklarına kavuşacaklardır” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Semih Durmuş'a, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları eşlik etti.

PAYLAŞ :