“HER SAĞLIK ÇALIŞANI KENDİ İŞİNİ YAPMALI”
10 Ocak 2020, Cuma

Sağlık hizmetinin büyük bölümünün kadınlar tarafından karşılandığının altını çizen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Hemşire ve sağlık çalışanı arkadaşlarımıza kendi görevlerinin dışında birçok farklı iş yaptırılıyor. Her sağlık çalışanı kendi görevini yerine getirmeli, iş yükünü arttıracak sorumluluklar yüklenmemeli” dedi.

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından "Kadınlar Komisyonu İstişare Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya katılan Genel Başkan Semih Durmuş,  hemşire ve sağlık çalışanının kendi işinin dışında birçok farklı görev yaptığını belirterek, “Sağlık çalışanlarımız özellikle kadın çalışanlarımız kendi işinin dışında doktorun da, tıbbi sekreterin de görevini yapmaktadır. Kadın iş yerinde gerçekten fedakar ve cefakar bir çalışandır. Evinde eşine eştir, çocuğuna annedir, öğretmendir, yaşı ilerlemiş anne babaya bakan kişidir. Bir insanın ve bir kadının yapabileceğinden çok fazlasını Türkiye'de özellikle kadın sağlık çalışanları yapmaktadır. Sağlık çalışanlarımız ne yazık ki Türkiye'de kadın hakları savunucusu olan derneklerin hiçbir zaman da dikkatini çekmeyi başaramamıştır. Sağlıktaki istihdamın artırılması, iş yaşamı ile aile yaşamının uyumlu hale getirilmesi çok önemli bir konu, bu konuda yetkililer adımlar atmalı” diye konuştu.

“24 Saat Hizmet Veren Kreşler Açılmalı”

Birçok ilde sağlık çalışanlarının kreş sorunu yaşadığını dile getiren Durmuş, “Sağlık, 24 saat esaslı verilen temel kamu hizmetidir. Sağlık çalışanları ailesinden ve sosyal hayatından fedakârlık vererek görevini yerine getiriyor.  Ancak bizim de ailelerimiz var, bizim de çocuklarımız var. Birçok arkadaşımız huzurlu bir şekilde mesaiye başlayamıyor. Çünkü aklı çocuğunda kalıyor. Biz 24 saat hizmet veren  kreşler istiyoruz. Bu ülkenin bir sağlık çalışanı; bir anne, bir baba olarak bunu istemenin de en doğal hakkımız olduğu inancındayız. Sadece il müdürlüklerine yollanan yazılarla bu mesele çözülmez, sorunu çözecek uygulamalar hayata geçirilmeli” dedi.

Şube Başkanı Ensarioğlu: Mobbingi Asla Kabul Edemeyiz

Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensraioğlu’da, Diyarbakır'ın genelinde yetkili konumda olduklarını dile getirerek, sağlık çalışanlarının sorun ve sıkıntılarını çözmeye çalıştıklarını söyledi. Ensarioğlu, "Sahada karşılaştığımız bazı sorun ve sıkıntılarımız var, çalışanlarımızın en çok şikayetçi oldukları sorun mobbingdir. Başarısız olan bazı idarecilerimiz tarafından yapılan mobbingi biz Sağlık-Sen olarak asla kabul etmedik, etmeyeceğiz" dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, SASAM Koordinatörü Mehmet Karataş, Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç, Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş, Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rıfai Yıldırım ve Diyarbakır Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Hatice Çelik katıldı.

Toplantı öncesinde Diyarbakır’da temaslarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve beraberindeki heyet Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rifai Yıldırım ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül’ü ziyaret etti.

PAYLAŞ :