“ÖNERİMİZ ÜZERİNE KPDK ARTIK ÇÖZÜM ÜRETECEK”
28 Aralık 2019, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, KPDK’da uzun zamandır aynı sorunları dile getirdiklerini ve çözüm bulunmadığını ifade ederek “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a KPDK toplantıları öncesinde Memur-Sen Konfederasyonumuz ve Bakanlık tarafından komisyon oluşturulması gerektiğini önerdik ve bu önerimizi kabul edildi. Bundan sonra KPDK çözüm üretecek” dedi.

Zonguldak Şubesi’nin Kızılcahamam’da düzenlediği İl Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, KPDK’nın çözümsüz bir yapıdan kurtulması gerektiğini ifade ederek “KPDK’da 5-6 senedir aynı sorunları konuşuyoruz ve çözüm noktasında bir adım atılmıyor. KPDK’da çözümsüz sorunları konuşmak yerine yapısının değişmesini Sayın Bakan’a ilettim. Bu önerimiz üzerine KPDK’nın sorunları çözebilecek bir yapıya kavuşması için önemli bir adım atıldı. Artık KPDK toplantıları öncesinde Memur-Sen Konfederasyonumuz ve Bakanlık tarafından komisyon oluşturulacak. Bununla birlikte komisyon, ihtiyaca binaen sürekli toplanabilecek, toplu sözleşmeye dair hazırlık yapabilecek ve diğer kamu kuruluşlarıyla da irtibatlı olacak” şeklinde konuştu.

“Bürokratik Yapı Değişerek Çözüm Odaklı Bir Anlayış Ortaya Konmalı”

Ayrıca icap nöbeti sorununa da değinen Başkan Durmuş, Bakanlık yetkilileriyle sorunu çözmelerine rağmen sahada uygulama sürecinin sancılı geçtiğini ifade etti. Özellikle kararın uygulamaya dönüşmesi noktasında sahaya talimatın çok geç gittiğini belirten Durmuş, “Bakanlık yetkilileriyle görüştüğümüzde icap nöbetinin uygulanması konusunda hangi birimin sahaya yazı göndereceği tartışmasının yaşandığını gördük. Bu konuyu Sağlık Bakanlığı KİK toplantısına da taşıyarak sahaya talimat yazısının gönderilmesini sağladık. Ancak bu sefer de muğlak cümlelerle yazılmış bir talimat sahaya gönderildi ve kurum yöneticileri kararı uygulayıp uygulamama konusunda tereddüt yaşıyor. Çalışanlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturduğumuz da bu seferde bürokrasiye takılıyoruz. Bu yapının değişerek çözüm odaklı bir anlayışın ortaya konması lazım” dedi.

Şube Başkanı Kara: Emeğin Başkenti Zonguldak’ta Sağlık Çalışanları Memnun Değil

Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ise illerinde sağlık çalışanlarının yoğun iş yükünün yanında döner sermaye ve icap nöbeti sorunlarını yaşadığını ifade etti. Sendikal mücadelenin ve emeğin başkenti olan Zonguldak’ta sağlık çalışanlarının memnun olmadığını dile getiren Kara, Sağlık-Sen olarak sorunların üzerine gideceklerini ve çözüm yollarını bulmak için adımlar atacaklarını belirtti.

İl Divan toplantısına Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Şemsettin Karadoğan, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz ve Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz katıldı.

PAYLAŞ :