“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARI 2020 YILINDA SON BULSUN”
27 Aralık 2019, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirerek, “2019 yılında reva görülen yanlış uygulamalar 2020 yılına yansımamalı, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulması konusunda, Sağlık Bakanlığı harekete geçmelidir” dedi.

Sağlık-Sen Bingöl Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sorunların yıllardır çözülmediğini belirterek, “İcap nöbetinden sözleşmeli istihdama, istihdam yetersizliğinden adaletsiz döner sermayeye kadar birçok sorun çözüm bekliyor. Bu sorunların çözümü için hem sahada tepkimizi gösteriyoruz, hem de yetkililere sorunları iletiyoruz. Temel sorunlarımızın Toplu Sözleşme masasında çözülmesi için çok uğraştık ama kısır bürokrasiye takıldık. Ardından yapılan toplantılarda ve görüşmelerde bu sorunların daha fazla mağduriyet oluşturmadan çözülmesi gerektiğini ivedilikle dile getiriydik ve getirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Yetkililer Caydırıcı Önlemler Almalı”

Sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarının son dönemlerde arttığını da ifade eden Durmuş, “İnsanımız için en kutsal görevi yapan sağlık çalışanları şiddet olayları ile gündeme geliyor. Çalışanlarımıza karşı uygulanan şiddet çalışma barışına zarar verirken aynı zamanda motivasyonu düşürüyor. Bu olayların önlenmesi için yetkililer caydırıcı önlemler almalı ve birlikte yaşama kültürünü zihinlere yerleştirmeliyiz” diye konuştu.

Şube Başkanı Aslan: Mücadeleyi Her Alanda Sürdürüyoruz

Şube Başkanı Bilal Aslan, sağlık çalışanlarının zor bir görev yaptığını belirterek, “Bingöl’de sağlık çalışanlarımız dağ, bayır demeden insanımıza hizmet ediyor. Bu fedakar insanlar için bizde mücadele etmekten onurluyuz. Bu hak mücadelesini her alanda sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıya ayrıca Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Abdülaziz Aslan, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç, Elazığ Üniversite Şube Başkanı Mustafa Yıldız, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar ve Bingöl Memur-Sen Temsilcisi Yunus Kava katıldı.

Bingöl Şubesi’nin İl Divan toplantısı öncesinde Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Abdülaziz Aslan ve beraberindeki heyetle Bingöl Valisi Kadir Ekinci’yi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Emin Çakan’ı ve İl Sağlık Müdürü Vekili Uzm. Dr. Halim Kaysadu’yu ziyaret etti.   

PAYLAŞ :