“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARI İÇİN ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ”
23 Aralık 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, acil sağlık çalışanlarının değerinin yeterince bilinmediğini dile getirerek, “Sağlık çalışanlarımız döner sermaye adaletsizliği, aşırı iş yükü ve şiddet gibi sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlar için artık konuşmak yetmiyor, çözüm üretmek lazım” dedi.

 

Yeni kurulan Sağlık-Sen İstanbul 5 No'lu (112) Şube Başkanlığı’nın 1. Olağan Genel Kurulu Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimlerde Şemsettin Göktürk şube başkanı seçildi.

“Yetkililerle Sorunları ve Çözüm Yollarını İletiyoruz”

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunlarının yıllardır çözüm beklediğini belirterek “Yetkililerle sorunları ve çözüm yollarını iletiyoruz ama sağlık çalışanlarını memnun edecek çözüm anlayışı ortaya ne yazık ki konulamıyor” ifadelerini kullandı. Sorunları dile getirmekten geri durmayacaklarını da ifade eden Semih Durmuş, “Çalışanlarımızın alın terini her zaman savunmaya devam edeceğiz. Her platformda sorunları dile getirip çözüm yollarını yetkililere sunacağız. Sağlık-Sen ve sağlık çalışanları olarak vereceğimiz mücadele sonucunda hakkımız olanı inşallah alacağız” şeklinde konuştu.

“112 Çalışanları Olarak Zor Bir Görev Yapıyorsunuz”

Acil sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştığını belirten Dumuş, “Sizler zor bir görev yapıyorsunuz. Önce insan diyerek gece gündüz insanımızın sıhhati için koşturuyorsunuz. Büyük fedakarlıklar göstererek görevini yapan sizleri kutluyorum. Yeni kurulan şubemiz ile sorunlar derinlemesine tartışılarak çözümler üretilecek. İstanbul gibi metropol bir şehirde yaptığınız görevin farkındayız. Bu yüzden sizler için çalışacak arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Yeni şubemiz İstanbul’a ve acil sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu. 

Şube Başkanı Göktürk: Sorumluluğumuzun Farkındayız

İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, 112 acil sağlık çalışanlarının sesi olacaklarını kaydederek, “Sorunların ve sorumluluğumuzun farkındayız. Yönetim kurulu ile İstanbul gibi bir şehirde döktüğümüz alın terinin hakkını almak için mücadele edeceğiz” dedi.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan yaptı. Toplantıya Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor ve Kırklareli Şube Başkanı Asım Günarhan katıldı.

Sağlık-Sen İstanbul 5 No'lu Şube Başkanlığı’nın yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Şemsettin Göktürk, Şube Sekreteri Osman Gündoğan, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Umut Koyunsatan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Kurtoğlu, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilal Başıbüyük, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nureddin Çelik, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk İdrisoğlu.

 

PAYLAŞ :