“Döner Sermaye Adaletsizliğinin Son Bulmasını İstiyoruz”
16 Aralık 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğe değinerek, “Döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğin son bulmasını istiyoruz. Adil ve adaletli bir sistemin hayata geçirilmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

 

Sağlık-Sen Uşak Şubesi tarafından düzenlenen teşkilat toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, ”Ülkemizde 500 bin sağlık çalışanı gece gündüz demeden insanımızın sıhhati için çalışıyor. Döner sermaye sistemi miadını doldurduğu için sağlık çalışanlarımız bu sistemden eşit ve adil bir şekilde yararlanamıyor. Döner sermaye sistemi adaletten şaştı, sorun üretir hale geldi. Yetkililer artık sahaya kulak vermeli, adaletten şaşan sistemi revize etmek yerine kökten çözüm bulunmalı” ifadelerini kullandı.

“Sözleşmelilik Tarihe Karışmalı”

Sözleşmeli personel uygulamasının aile birliğine zarar verdiğini dile getiren Durmuş, “Sözleşmeli personel uygulaması da çalışma barışını zedeliyor. Bir kurumda aynı işi yapanlar arasında sözleşmeli-kadrolu ayırımı yapılıyor. Kamu çalışanları aynı özlük ve mali haklara sahip olmalı.  Aynı zamanda sözleşmeli personel uygulaması aile birliğine zarar veriyor. Sözleşmeli personel uygulaması artık tarihin tozlu sayfalarına karışmalıdır. Kamuda kadrolu istihdam modeli esas alınmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Şube Başkanı Aloğlu: Sorunları Yetkililere Ulaştırıyoruz

Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu, Uşak’da sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarına değinerek “Gece gündüz demeden vatandaşlarımız için fedakarca hizmet veren sağlık çalışanlarımıza gereken değer toplumumuz tarafından gösterilmelidir” dedi. 

Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Mahmut Faruk Doğan’ın yanı sıra Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ve Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz katıldı.

PAYLAŞ :