“SAĞLIKTA İSTİHDAM ARTTIRILMALI”
14 Aralık 2019, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık sektöründe yaşanan istihdam eksikliğine dikkat çekerek, “Çalışma süresinin uzunluğu ve iş yoğunluğu sağlık çalışanlarının aile birliğini bozmaktadır. İstihdam arttırılmalı, çalışma süreleri kısaltılmalı, aile birliği korunmalıdır” dedi.

Sağlık-Sen Mersin İl Divan Toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının döner sermaye sistemi yüzünden mağdur olduğunu dile getirerek, “Bugün döner sermaye yönetmeliği çökmüş durumda. 10 yıl öncesine kadar adalet dağıtan sistem bugün adaletsizliği doğuruyor.  Çalışma barışını bozan bu döner sermaye sistemi artık revize edilmeli. İnsanımızın sıhhati için gece gündüz çalışan arkadaşlarımızın mağduriyeti giderilmeli” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer Sahaya Kulak Vermeli”

Sağlık çalışanlarının aşırı iş yükü altında ezildiğini belirten Durmuş, “Sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu yaşamaktadır, çünkü bir sağlık çalışanı üç sağlık çalışanının işini yapmaktadır.  Bu hem sağlık çalışanlarını hemde ailelerini mağdur ediyor. Bunun yanında birçok arkadaşımız atama bekliyor. Yetkililer artık sahaya kulak vermeli  ve harekete geçmeli” diye konuştu.

Şube Başkanı Özer: Mücadeleyi Sürdürüyoruz

Şube Başkanı Hasan Özer'de yaptığı konuşmada, üyelerin mutluluğu için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Üyelerimizin her zaman yanında olmak ve onlara destek vermek için gece gündüz mücadeleyi sürdürüyoruz” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan'da katıldı.

PAYLAŞ :