#Bumağduriyetesonverilmelidir Hashtag’i Türkiye Gündeminde
13 Aralık 2019, Cuma

Sağlık-Sen tarafından yapılan sosyal medya çalışmasıyla yardımcı hizmetler sınıfında çalışan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları Türkiye gündemine taşındı. 

Twitter’da #BuMağduriyeteSonVerilmelidir hashtagyle Sağlık Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında hizmetli kadrosunda görev yapanların memur kadrosunda çalışanlarla aynı işi yaptıkları vurgulandı. Bunun için hizmetli kadrosunda çalışanların ivedilikle memur kadrosuna geçirilmesi talebi Twitter’da kısa sürede Türkiye gündemine girdi. Sağlık-Sen teşkilatının ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının büyük destek verdiği sosyal medya çalışmasında mağduriyetin son bulması için 3 binin üzerinde tweet atıldı.

Atılan tweetlere Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’da etiketlendi.

“Hizmetli Kadrosu Memur Kadrosuna Geçirilmeli”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş attığı tweetde, hizmetli kadrosunda çalışanların sorunlarını dile getirerek, “Hizmetli kadrosunda çalışanlar, memur kadrosundakilerin (mutemet, hasta kayıt vb.) görevlerini fiilen yapıyorlar. Bu kadroda çalışanlar idari memur kadrosuna geçirilmelidir. Hizmetli kadrosunda çalışan arkadaşımız memurun görevini üstleniyor, ancak hizmetli kadrosunda çalışmaya devam ediyor. Hizmetli kadrosunda çalışanlar acilen memur kadrosuna geçirilmeli” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ :