ORTAK BİLDİRİYE DAVET EDİYORUZ
09 Aralık 2019, Pazartesi

ORTAK BİLDİRİYE DAVET 10.12.2019

Faaliyet           : Ortak Bildiri

Tarih & Saat   : 10 Aralık 2019 / 12:00

Yer                  : Memur-Sen İl Başkanlığı

Adres              : Yenidoğan, Barbaros Hayrettin Cad. No:15, (Kırıkkale Zabıta Müdürlüğü Binası Kat:4

Memur-Sen Konfederasyonu olarak Doğu Türkistan’da yaşanan İnsanlık dışı eylemlere sessiz kalmayacağız.

10 Aralık 2019 tarihinde ülke genelinde ortak bir bildiri yayınlayacağız. Yayınlayacağımız bildiride sizleri de aramızda görmek istiyor, yapacağımız etkinliğimize davet ediyoruz.

10 Aralık Dünya İnsan Haklarını Kutlamıyoruz.

Saraybosna katliamını savunan ‘Sırp kasabı hayranı’ yazara Nobel ödülünün verildiği, Tüm dünyanın gözü önünde Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dışı eylemlerin son bulmadığı, Sivil insanların hayatlarını kaybetmeleri için terör örgütlerinin taşeron olarak kullanıldığı, Mısır’da kardeşlerimizin yaşadıkları ve Filistin’de bitmeyen dramın gölgesinde günümüz dünyası bir kez daha “Dünya İnsan Hakları Gününü” kutlamaya hazırlanıyor. Hem de maalesef yine samimiyetsizce kutlanacak.  Dünya üzerinde yaşanan bu anlamsız ve orantısız uygulanan şiddete karşı mücadele etmek yerine.

DOĞU TÜRKİSTAN’da Neler Oluyor?

1949 yılında Çin Rusların işbirliği ile Doğu Türkistan Cumhuriyeti işgal etti. 1 Ekim 1955.yılı Doğu Türkistan’ın adı sözde Sincan Uygur özerk otonun bölgesi diye değiştirildi. Çinliler için bayram sayılan bu kara gün bizim için Doğu Türkistan işgalinin dönümü olarak hüzün ve matem günü sayılır.

Güçlünün değil adaletin ve mazlumun yanında olan Siz değerli Dava Arkadaşların bu etkinliğe katılması bizler için ayrıca önem taşıyor. Çünkü milyonlarca Uygur Türkü şuan Çin Nazı kamplarında Dini inancından, dilinden, kültüründen uzaklaştırılmak ve Çinlileştirmek için beyin yıkama operasyona tabı tutuluyor.

Mazlum Doğu Türkistanlıların sesini kamuya duyurmak bizler için çok önemlidir.

 

PAYLAŞ :