"BÜROKRASİ TOPLU SÖZLEŞMEDE TEKLİFLERİMİZE CEVAP VEREMEDİ"
09 Kasım 2019, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Toplu Sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına ve taleplerine cevap verecek bir bürokrasi olmadığını söyledi.

Antalya Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Semih Durmuş, Toplu Sözleşme masasına Sağlık-Sen’in sağlık çalışanlarının artık bir kangren haline gelen döner sermaye, icap nöbet, lisans tamamlama, nöbet ücretleri, sözleşmelilere kadro verilmesi ve aşırı iş yükü gibi önemli sorunları taşıdıklarını belirtti. Masanın karşısında yer alan bürokrasinin sağlık çalışanlarının sorunlarına ve taleplerine karşılık verecek liyakate sahip olmadığını dile getiren Durmuş, “Türkiye’de bürokrasiye ehliyetli, liyakatli kişilerin gelmesi lazım. Bugün ülkemizde sırf üstü rahatsız olmasın diye haksızlığa ve adaletsizliğe ses çıkaramayan bürokratlar bizleri karanlığa itiyor. Sivil toplum kuruluşları olarak bizim sadece söylemle değil eylemle de bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Çalışanlarımızın emeğinin karşısında duran bürokratların yerine emeğin, alın terinin hakkını veren ve çalışanın yanında olan bürokratlara ihtiyacımız var, bunun için elimizden geleni yapmalıyız” şeklinde konuştu.

“Sağlık Çalışanlarının Aile Hayatı Olumsuz Sinyaller Veriyor”

Sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü nedeniyle aile yapısının bozulduğunu ifade eden Durmuş, 4 ebenin yapması gereken işi bu gün 1 ebenin yaptığını ve istihdam açığının her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Sağlık çalışanlarının çocuklarının nöbet odasında büyüdüğünü kaydeden Durmuş, “Bu drama son verilerek çalışanlarımızın sosyal hayatına ve aile yapısına verilen zarar durdurulmalı. Aile toplumumuzun en önemli yapı taşı ve sağlık çalışanlarının aile hayatı artık olumsuz sinyaller veriyor. Çalışanlarımızın memnuniyetini arttıracak düzenlemeler yapılmazsa sağlık hizmetinin kalitesi de düşecektir” dedi.     

“İcap Nöbetinde Bir Uygulama Birliğini Sağlamalı”

İcap nöbeti konusunda da bir uygulama birliğinin olmadığını aktaran Durmuş, Bakanlığın sözlü olarak sorulduğunda icap nöbeti ücreti verilmeli dediğini ancak yazılı olarak sorulduğunda verilmemesi cevabını gönderdiğini kaydetti. Durmuş, icap nöbeti tutan sağlık çalışanlarına icap nöbeti ücretinin ödenmesi gerektiğini dile getirerek “Sağlık Bakanlığı icap nöbetinde bir uygulama birliğini sağlamalı” ifadelerini kullandı.    

Şube Başkanı Kuluöztürk: Sağlık Çalışanları Yoğun İş Yükü Altında Eziliyor

Toplantıda konuşan Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk ise Antalya’da istihdam yetersizliği nedeniyle sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü altında ezildiğini belirterek “Yoğun stres altında görev yapan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu yapılacak istihdam çalışmalarıyla arttırılmalıdır” diye konuştu.

PAYLAŞ :