“Sağlık Çalışanlarının Mesleki Saygınlığı Dikkate Alınmalı”
27 Ekim 2019, Pazar

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarını mağdur eden döner sermaye sisteminin adaletli bir şekilde işlemesi gerektiğini belirterek “Sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığı dikkate alınmalı.” dedi.

Balıkesir Şubesi’nin İl Divan Toplantısı Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan ve Yusuf Dural’ın katılımıyla yapıldı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KANAYAN EN BÜYÜK YARASI DEDİĞİ DÖNER SERMAYE”

İl Divan Toplantısında konuşan Başkan Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının kanayan en büyük yarası dediği döner sermaye sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle son zamanlarda sağlık çalışanlarının neredeyse hiç döner sermaye ücreti alamadığını belirten Semih Durmuş, “Döner sermaye sistemi sağlık çalışanları adına işlemez haldedir. Çok çalışanın çok ücret alması gerekirken, çok çalışanın az ücret aldığı; az çalışanın çok ücret aldığı, eşit düzeyde çalışanların dahi eşit ücret alamadığı bir sistemin adil ve adaletli olması beklenemez" dedi. Sağlık çalışanlarının kutsal bir mesleği icra ettiğini hatırlatan bu şekilde çalışanların mesleki saygınlıklarının dikkate alınmadığını ve memnun edilemediğini ifade etti.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ OMUZLARINDAKİ YÜK KATLANARAK ARTTIYOR”

Artan iş yüküne de değinen Durmuş, özellikle şehir hastanelerinin açılmasıyla birlikte sağlık çalışanlarının omuzlarındaki yükün katlanarak arttığını ifade etti. Bu durumun sağlık çalışanları arasında huzursuzluğa neden olduğunu kaydeden Durmuş, sağlık çalışanlarının ailelerini göremez olduğunu, sağlık çalışanlarının aile yapılarının bozulduğunu ve istihdam yetersizliği giderilmezse bu sorunun sağlık çalışanlarının hayatını alt üst etmeye devam edeceğini söyledi.

ERZİ: SORUNLARIMIZIN BAŞINDA ŞİDDET VE ADALETSİZ DÖNER SERMAYE VAR

Toplantıda konuşan Şube Başkanı Nihat Erzi, sahada karşılaştıkları en büyük sorunların şiddet ve adaletsiz döner sermaye sistemi geldiğini söyledi. “Bir insanlık suçu olan şiddetin önlenmesi için daha caydırıcı önlemlerin alınması hayatı önem taşımaktadır.” diyen Erzi, adaletli döner sermaye sisteminin de biran önce tesis edilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıya Aydın Şube Başkanı Abdulbaki Karaer, Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen,  İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kütahya Şube Başkanı Ahmet Demirsöz, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ve Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın katıldı.

PAYLAŞ :