Necdet Ünüvar’dan Sağlık-Sen’e Ziyaret
08 Mart 2016, Salı

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sendikamızı ziyaret etti. Ziyarette Genel Başkanımız Metin Memiş sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verirken, Prof. Ünüvar da Sağlık-Sen’i, kelam sendikacılığına kalem sendikacılığını eklemesinden dolayı kutladı. 

MEMİŞ: TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI SAĞLIK OKUR-YAZARLIĞI ARAŞTIRMASINI YAPTIK
Genel Başkanımız Metin Memiş, ziyarette Sağlık-Sen ve SASAM’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Memiş, SASAM tarafından yapılan sağlık okur-yazarlığı araştırmasının Türkiye’de yapılan en kapsamlı araştırma olduğunu, çıkan sonuçların da ülke gerçeklerini ortaya koyduğunu ifade etti. 



Sağlık-Sen tarafından yapılan çalışmaların sonuçlarını, sorunların tespiti ve çözüm önerileri açısında ilgili bakanlık ve kurumlarla paylaştığımızı da söyleyen Memiş, “Sağlıkta şiddet çalıştayı, aile hekimliği sistemi sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı, ağız ve diş sağlığı merkezi çalışanlarının sorunları, yıpranma payı, performans sistemi, sosyal hizmet politikaları, kadın doğum hastanesi çalışanlarının sorunları gibi konularda çalıştaylar düzenledik. Önümüzdeki günlerde de üniversite hastanelerinin sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı yapacağız” şeklinde konuştu. 
Genel Başkanımı Memiş ayrıca, SASAM ve Sağlık-Sen olarak Necdet Ünüvar’ın bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.



ÜNÜVAR: SAĞLIK-SEN, SENDİKACILIĞI KELAM BOYUTUNDAN HEM KELAM, HEM KALEM BOYUTUNA TAŞIDI
Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise konuşmasında, Sağlık-Sen’in SASAM’ı kurmasından dolayı bir akademisyen olarak memnun olduğunu söyledi. Dünyanın bilgi çağı olduğunu söyleyen Ünüvar, “Bilgi, paradan pahalı. Sağlık-Sen’i bunu fark ederek SASAM’ı kurmasından dolayı kutluyorum. Sağlıkta dönüşüm hem sahaya hem sağlık çalışanlarına yansıması bakımından daha iyi sağlık hizmeti sunulması olarak görülebilir. Ancak biz başka bir dönüşümü ise bakanlıkta yaptık. İnsan kaynağı açısından yaptık. Ancak elimizde yeterli kaynak yoktu, en büyük sıkıntıyı da burada yaşadık” şeklinde konuştu.
‘Bilgi parayı kazandırır, ama para bilgiyi kazandırmaz’ diyen Ünüvar, Sağlık-Sen’in sendikacılığı, kelam sendikacılığından, kelam artı kalem sendikacılığına taşıdığını, kalemin ise, sendikanın eseri olan ürünler olduğunu kaydetti. Yapılan çalışmalar sonrası ortaya çıkan eserlerin, tarihe düşülen notlar, ufuk açıcı metinler olduğunu da ifade eden Prof. Ünüvar, bunların konunun bütün taraflarına ulaştırılması ve faydalanılmasının sağlanması gerektiğini belirtti.



POLİTİKA DİREKTÖRLERİMİZ BİLGİ VERDİ
Ziyarette ayrıca SASAM Direktörü ve Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, Sağlık Politikalar Direktörü Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Sosyal Politikalar Direktörü Dr. Özcan Kars ve İşgücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın da çalışma alanları hakkında bilgi verdi
 

PAYLAŞ :