“Sağlık Çalışanlarının Hakları Eksiksiz Ödenmeli”
07 Ekim 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, adaleti ve istişareyi önemseyerek sorunları üzerine gittiklerini vurgulayarak, “Sağlık çalışanlarının hakları tam ve eksiksiz olarak ödenmelidir. Adil ve adaletli bir döner sermaye sisteminin hayata geçirilmesini sağlamak temel önceliğimizdir.” dedi.

Sağlık-Sen İstanbul 1 No’lu Şube’nin düzenlediği İl Divan Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının sorunları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“ADALETİ VE İSTİŞAREYİ EN ÖNEMLİ DEĞER OLARAK GÖRÜYORUZ”

Adaleti ve istişareyi en önemli değer olarak gördüklerini dile getiren Semih Durmuş, “Hak mücadelesini verirken adaleti teklif edecek ve adaletli olanı talep edeceğiz. Bu nedenle ilk talebimiz döner sermayedeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması olmuştur. Allah adaletle hükmetmeyi emrediyor. Aldatmamak bizim en önemli değerimizdir Bizi aldatan bizden değildir diye buyuruyor Sevgili Peygamberimiz. İstişare bizim en önemli değerimizdir.” ifadelerini kullandı.

"DÖNER SERMAYE ADALETSİZLİĞİ SON BULMALI"

Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Durmuş, “Sağlık çalışanlarının hakları tam ve eksiksiz olarak ödenmelidir. Döner sermaye adaletsizliğinin son bulması gerekiyor. Adil ve adaletli bir döner sermaye sisteminin hayata geçirilmesini sağlamak temel önceliğimizdir.” dedi.

“TÜRKİYE YAŞADIĞI TÜM SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEK”

Türkiye’nin gündemi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Durmuş, “Türkiye’nin güçlü olduğunun göstergesi, aynı anda birçok sorunla uğraşabiliyor olmasıdır.  Şuna emin olun Türkiye şuanda yaşamış olduğu tüm sorunların üstesinden gelecek.  Doğu Akdeniz de petrol ve doğal gaz rezervinin %30 unu burası barındırıyor. S 400’İerin alımı ABD’nin ve Avrupa’nın tüm itirazına ve karşı çıkmalarına rağmen gerçekleştirildi.  ABD yapımı F 35 savaş uçağı, burada S 400’lere karşılık koz olarak kullanıldı ama Türkiye meselesinden vazgeçmedi.” diye konuştu.

CANER: GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Sağlık-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul’da sağlık çalışanlarının dertleri ile dertlendiklerini belirterek, “Biz sağlık çalışanlarının alın terinin hakkın savunuyoruz. Sağlık çalışanlarının birçok sorunu var. Bu sorunların çözümü için gece gündüz demeden çalışıyoruz.” dedi.

Toplantıya ayrıca Sağlık-Sen Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural ve Abdülaziz Aslan, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul Üniversite Şube Başkanı İsmail Çor, Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez ve Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz de katıldı.

 

PAYLAŞ :