“Masadaki Taleplerimiz de Tavrımız da Netti”
21 Eylül 2019, Cumartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde azim, kararlılık ve süreklilik arz eden bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek “Masadaki taleplerimiz de tavrımız da netti” dedi.

Sağlık-Sen Ankara 2 No’lu Şube’nin düzenlediği İl Divan Toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, Toplu Sözleşme öncesi sık sık kullandıkları “Ya işini en iyi bilen olacaksın ya da işini en iyi bilenlerle çalışacaksın” sözünü hatırlatarak “Toplu sözleşme görüşmeleri öncesi, taleplerin belirlenmesinde nitelikli bir kadro ile çalıştık. Tekliflerin sayısını azalttık ama kapsamını tüm memurları kapsayacak şekilde genişlettik.” şeklinde konuştu.

“Sağlık Çalışanlarının Emeği, Yaşadıkları Zorluklar Görmezden Gelindi”

Toplu Sözleşme sürecine hazırlanırken teşhis ettikleri ve sorunlu buldukları birçok hususun masada ve sonrasındaki süreçte kendilerini haklı çıkardığını ifade eden Semih Durmuş, “Komisyon hazırlıklarımızla, il ve ilçe teşkilatlarımızın sahada gösterdiği gayret, döktüğü ter ve özenle ortaya koyduğumuz makul teklifler, masada değersizleştirilmiş, sağlık çalışanlarının emeği, yaşadıkları zorluklar görmezden gelinmiştir.” diye konuştu. “Bizler hakça ve dürüstçe direnerek ve çalışanlarımızı memnun edecek neticeye varması noktasında ortaya koyduğumuz gayretle, temsil yeteneğimize güç kattığımıza inanıyoruz.” diyen Durmuş sözlerine şöyle devam etti: Bu anlamda siz değerli yol arkadaşlarımızın desteği ve güveni en büyük gücümüz ve yol göstericimiz olmuştur. Sizler karamsar olmayın, umutsuzluğa asla kapılmayın. Sizi dik duruşunuzdan kuşkuya düşürmek isteyenlere müsaade etmeyiniz. Biz biliyoruz ki, “haklı olanların sözü güçtür. Bizlerin 5. Dönem toplu sözleşmedeki bu duruşu üyelerin sendikaya olan güvenini arttırdı. Biz duruşumuzla Memur-Sen’e de kazandırdık. Sağlık-Sen’e de kazandırdık.”

“Masada İşveren Heyetinden Daha Donanımlıydık”

Atılan her adım istedikleri gibi sonuçlanmayabileceğini dile getiren Durmuş, “Ancak bu bizi varmak istediğimiz noktadan asla uzaklaştırmamalıdır. Aksine, zoru başarma, hedeflerimize ulaşma anlamında hırslandırmalı, amaçlarımız peşinde mücadelemizi perçinlemelidir. Biliniz ki, başarı ve esenliğin yuları, zorluk ve çabanın elindedir. Bizler de bu çabayı her zaman her risk karşısında gösterdik. Toplu Sözleşme sürecinde masadaki işveren heyetinden daha donanımlı, daha hazırlıklıydık. Bütün tekliflerimiz, çalışma, birikim, deneyimlerimiz çerçevesinde, gerekçesiyle makul bir şekilde ortaya koyduk. Bu zorlu, dikenlerle dolu yolda, memleketi karanlıktan aydınlığa, darbelerde demokrasiye geçişte ilkeli tutumları olan, cesur adımlar atan siz değerli öncüleri ile aynı düşüncüleri paylaşıyor olmaktan son derece memnunum. Sizler, bu milleti değerlerine, inancına uygun yaşamasından dolayı hor gören vesayetçilere hak ettikleri cevabı veren erdemliler hareketinin kıymetli neferlerisiniz.” İfadelerini kullandı.

Bolatçı, Bilkent Şehir Hastanesi’nin Sorunlarına Değindi

Toplantıda konuşan Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, özellikle Bilkent Şehir Hastanesi’nde yaşanan sorunlara değindi. Salı günü Bilkent Şehir Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapacaklarını söyleyen Erdal Bolatçı, sorunları dile getireceklerini ve çözüm bulması noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.    

İl Divan Toplantısına ayrıca Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk ve Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay da katıldı.

PAYLAŞ :