Başkanlar Kurulu Toplantısı
11 Eylül 2019, Çarşamba

11 Eylül 2019 tarihinde Ankara’da Memur-Sen Genel Merkezi Konferans Salonunda yapılan 6. Dönem 3. Başkanlar Kurulu toplantısına Şube Başkanımız Sayın Mehmet BİNGÖL katılım sağlamıştır.

Toplantının açış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Genel Başkanımız Semih Durmuş, Toplu Sözleşme Görüşmelerinde kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı yaptıklarını, “Bizler bu görevlerde üyelerimiz adına bulunuyoruz, dolayısı ile burada tecelli edecek olan irade üyelerin iradesi olmalı ve bizde bunu dikkate alarak bu süreçte hareket ettik. Bizlerin bu duruşu üyelerin sendikaya olan güvenini arttırdı. Doğru bir vizyonla doğru sendikacılık yapmaya gayret ettik” şeklinde konuştu. Toplu sözleşme yasasının sendikal ihtiyaçlara yeterince cevap vermediğini söyleyen Durmuş, bu konuda yasal değişikliğe gidilmesi gerektiğini ifade etti.  

Şu anda sağlık hizmetlerinden, yardımcı hizmetlere kadar tüm çalışanların ortak sorununun döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlik olduğunu belirten Durmuş, çalışanların yüzde 98’inin döner sermaye sisteminden memnun olmadığını dile getirdi. Sistemin daha çok çalışana daha çok ücret, daha az çalışana daha az ücret şeklinde kurgulandığını aktaran Durmuş, ancak şuanda bu sistemin uygulanabilirliğinin olmadığını ve aynı şartlarda çalışanların aldığı ücretler arasında uçurumların olduğunu söyledi.

Şube Başkanımız Sayın Mehmet BİNGÖL; Döner sermaye yönetmeliğinin ivedilik ile değişmesi başta olmak üzere 4.B, 4.C ,vekil ebe, kamu dışı Aile Sağlığı çalışanları ve 3+1 olarak görev yapan tüm sözleşmeli arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesi.Yardımcı Hizmetler Sınıfında Hizmetli kadrosunda görev yapan arkadaşlarımızın Genel İdari Hizmetler Sınıfında V.H.K.İ. kadrosuna geçirilerek mağduriyetlerinin giderilmesi konuları ile üyelerimizin talep ve isteklerini Başkanlar Kurulu toplantısında iletmiştir.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :