Durmuş, Uluslararası Çalışma Konferansı İçin Cenevre’de
12 Haziran 2019, Çarşamba

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 108. Uluslararası Çalışma Konferansı, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde gerçekleştiriliyor. 
 
Ana teması "İyi bir iş ile daha iyi bir gelecek inşa etmek" olarak belirlenen Konferans’ta Memur-Sen katılımcı düzeyinde yer alırken Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay temsil ediyor.

Geçtiğimiz yıl emek kesimini temsil eden Memur-Sen, bu yıl Cenevre’de katılımcı olarak yer alırken Konferansta Memur-Sen’i, Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ile Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen temsil ediliyor. 
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da katıldığı  ILO Konferansı’nda, Memur-Sen heyeti, dünyanın dört bir yanından gelen emek örgütleri ve bölgesel yapılarla ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

Pek çok konu başlığının masaya yatırıldığı Konferans’ta, çalışma hayatıyla ilgili uluslararası sözleşme ihlallerinin yanında, herkes için iyi ve sürdürülebilir iş olanakları dikkat çeken konu başlıkları olarak yer alıyor.  

Konferans kapsamında, 100. Yıl Belgesi Hazırlık Komitesi, Çalışma Hayatında Şiddet ve Tacize İlişkin Standart Belirleme Komitesi, Finans Komitesi ve Standartların Uygulanması Komitesi oluşturulacak.
 
BM Cenevre Ofisi ve ILO'nun Cenevre'deki merkezinde, ILO'ya üye 187 ülkeden 5 bin 700'den fazla işçi, işveren ve hükümet delegesinin katıldığı konferans 21 Haziran'da sona erecek.

PAYLAŞ :