Durmuş: Toplu Sözleşme Masasına Yeni Kazanımlar İçin Gideceğiz
31 Mayıs 2019, Cuma

İstanbul'da Sağlık-Sen şubelerinin ortaklaşa düzenledikleri iftar programına katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Ağustos ayında başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde yeni kazanımlar elde etmek üzere sözleşme masasına gideceklerini söyledi.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde düzenlenen iftar programlarına TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İftar programındaki konuşmasına, Mayıs ayının sendikalar için önemine değinerek başlayan Durmuş, 15 Mayıs’ta üye sayılarının belirlendiğini, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkiyi yeniden Sağlık-Sen’e verdiklerini hatırlattı.

Sağlık-Sen ailesinin büyüyerek 251.640 üyeye ulaştığını kaydeden Genel Başkan Durmuş, bu yıl yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini titizlikle ele alacaklarını ve yeni kazanımlar elde etmek için toplu sözleşme masasına gideceklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarının pek çok sorunları olduğunu ve bu sorunların giderilmesi için mücadele ettiklerini dile getiren Durmuş; "personel istihdamındaki yetersizlikler, icap nöbeti sorunu, döner sermaye sistemindeki adaletsizlikler, malpraktis uygulamasının yeniden düzenlenmesi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesini" öncelikli sorunlar olarak sıraladı.

Konuşmasında, özellikle ebe ve hemşirelerin kendi görev tanımı dışında doktorun, sekreterin yapması gereken işi yaptığını ve yoğun nöbetlere boğulduklarını kaydeden Durmuş, AB ülkelerindeki meslektaşlarına göre 5 kat daha fazla çalışan ebe ve hemşirelerin buna rağmen hak ettikleri ücreti alamadıklarını söyledi.

Durmuş, "10-14 defa nöbet tutmak sureti ile bir ayda 310 saat çalışan ebe  ve hemşirelerin, en azından iş hayatındaki yoğunlukları yeterli sayıda personel istihdamı yapılarak giderilmeli ve bu şekilde çalışanlarımız sosyal yaşamlarına daha fazla vakit ayırabilmelidirler" dedi.

Sağlık-Sen Şubelerinin düzenlediği iftar programına TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu, Fatma Betül Sayan Kaya,  AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Onursal Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, TBMM eski İdare Amiri Ömer Faruk Öz, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile Sağlık-Sen yöneticileri ile üyeler katıldı.

 




PAYLAŞ :