Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir
23 Nisan 2019, Salı

Milletimizin geçmişten bugüne süregelen tarih yolculuğunda 23 Nisan 1920'nin ayrı bir yeri ve önemi vardır.

23 Nisan 1920, aziz milletimizin "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım" düsturuyla yürüttüğü İstiklal Mücadelesi'nin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı kutlu gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman arkadaşları, o gün, milletimizin iradesinin her şeyin üstünde olduğunu "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözleriyle tüm dünyaya duyurmuşlardır.

Bununla da yetinilmemiş ve bu önemli gün, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir.

Cennet vatanımızda; milli iradenin, millet egemenliğinin, birlik ve beraberlik ruhunun sonsuza kadar yaşaması için bundan daha güzel bir aşı, daha güzel bir hediye olamazdı.

Nitekim geride bıraktığımız 99 yılda, milletimizin varlığına ve egemenliğine göz diken pek çok hain girişim, bu aşıdan aldığı güç ve kudretle yerle bir edilmiştir.

Bizler, bu ülkenin sivil dinamikleri olarak; her zaman milli iradeye sahip çıkmaya, çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeye, daha müreffeh bir Türkiye'de yaşamak için vargücümüzle çalışmaya,  önümüze çıkan her engeli de kararlılıkla aşmaya devam edeceğiz.

Mazimizden ve medeniyetimizden aldığımız güçle, bizim için aslolan; milletimiz, istiklalilimiz, istikbalimiz ve müreffeh Türkiye'mizdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve yarınlarımızın teminatı yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyoruz.

Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunda, İstiklal Mücadelesi'nin kazanılmasında ve ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması uğruna, canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

PAYLAŞ :